Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

İlçe milli eğitim müdürü Menzil şeyhine bağlılık yemini etti, sonra 'Yanlışlıkla paylaştım' dedi

Aydın'ın Koçarlı ilçesi Milli Eğitim Müdürü Osman Arıkoğlu, Menzil şeyhine bağlılığını ilan eden yemini WhatsApp'tan paylaştı. Arıkoğlu, sonra paylaşımı yanlışlıkla yaptığını ileri sürdü.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 21.10.2023 , 15:22 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Aydın'da İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Arıkoğlu, Menzil şeyhine bağlılık sözü verdiği yeminini WhatsApp üzerinden yaptığı paylaşımda duyurarak herkesten bu yemini etmesini istedi.

Sözcü'de yer alan habere göre, Arıkoğlu'nun WhatsApp listesindekilerin gördüğü paylaşımında, Nakşibendi tarikatının Halidiye kolunun Menzil şubesi şeyhlerinden Seyyid Muhammed Saki'ye bağlılık ve tövbe yemini yer aldı.

‘Vekil ağabeylere' yönelik tarikat içi yazışmada, “Değerli vekil ağabeylerim, bütün vekil ağabeyler tövbe verirken bu şekilde tövbe versinler. Kendinizden eksiltme ve katma yapmayın” talimatı yer aldı.

Tövbe metni şöyle:

Yarabbi bütün yapmış olduğum günahlardan ben pişmanım, keşke yapmasaydım. İnşallah bir daha ben yapmayacağım. Ben kabul ettim. Sultan şeyh Seyyid Muhammed Saqi hz kendime şeyh kabul ettim.

 Arıkoğlu, sonrasında paylaşımı yanlışlıkla yaptığını belirterek “Sosyal medya beceriksizliği diyelim inşallah” dedi.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.