Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

İkizköylüler sanatçılara çağrıda bulunmuştu: Limak konserlerini iptal etti

Limak Filarmoni'nin Genel Sanat Yönetmeni Karahan, yıl sonuna kadar tüm konserlerinin Akbelen protestoları nedeniyle iptal edildiğini duyurdu.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 23.08.2023 , 08:20 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Muğla Milas’taki Akbelen Ormanı’nda binlerce ağacın katledilmesine direnen İkizköylülerin nöbeti sürüyor. Limak Holding'in kurduğu Limak Filarmoni Orkestrası ise yakın zamanda Muğla'nın Bodrum ilçesinde konser verecekti. 

Ancak Akbelen'de ağaç kıyımına karşı direnişi sürdüren İkizköylüler, Bodrum konseri öncesi Limak Filarmoni'nin Genel Sanat Yönetmeni opera sanatçısı Murat Karahan'a seslenerek, "Akbelen'de kızıl gerdan sustu. Akbelen'de alakarga sustu. Kuşlar sustu sen de sus" demişti.

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Murat Karahan'ın kendisine ulaştığını ve Limak Filarmoni'nin yıl sonuna kadar olan tüm konserlerinin Akbelen protestoları nedeniyle iptal edildiğini duyurdu.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.