Sayfa yolu
İki yandaş yazardan Bahçeli itirafı: 'Süreç heba olabilir'
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Fotoğraf: AA
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 31.10.2025 , 08:48
AKP ile MHP arasında bir süredir devam eden krizli başlıklara dair dün soL'da geniş bir döküme yer vermiştik.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 29 Ekim törenlerine katılmaması sonrası dün bu başlıkların tamamı bir kez daha gündem olurken, bugün Bahçeli ile AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki kriz iddialarına dair iki yandaş isimden yazı geldi.
'Sorun değil, mesaj var'
Bu isimlerden biri Sabah yazarı Mahmut Övür oldu.
"Tören sırasında MHP'ye yakın isimler, 'Ortada sorun yok, sadece Devlet Bey katılmadığı için kimse de katılmadı' dese de olup biteni tören sonrası konuştuğum tecrübeli bir MHP'li açıkladı" diyen Övür, şu aktarımı yaptı:
Ortada bir sorun yok ama mesaj var. Mesajın muhatabı da Cumhurbaşkanı Erdoğan değil, Kıbrıs meselesinde bugüne kadar hiç konuşmayanların birden ortaya çıkıp esip gürlemeleri.
Konuya dair Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi ise sürecin ikinci aşamasına geçilirken zaafa neden olacak en ufak bir şeye izin verilmemesi gerektiğini belirterek, "Tekerin tümseğe geldiği bir sırada yapılacak bir yanlışlık başa dönülmesine ve sürecin heba olmasına yol açabilir. ...Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, dünyada krizleri sona erdiren, ateşkeslere imza atan bir lider olarak Bahçeli’yi kazanma konusunda gereken adımları atacağından şüphem yoktur" ifadesini kullandı.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.