İki fotoğraf arasındaki fark: Hatipoğlu, Atatürk'ü keşfetti

AKP'nin Eskişehir adayı Nebi Hatipoğlu’nun evinde çektiği videolarda bir ayrıntı dikkat çekti. 8 Ocak tarihli videoda bulunmayan Atatürk portresi, 24 Mart tarihli videoda görüldü.

Haber Merkezi

2023 Genel Seçimlerinde İYİP’ten Eskişehir milletvekili seçildikten sonra AKP’ye geçen Nebi Hatipoğlu, AKP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. 

Hatipoğlu’nun 8 Ocak ve 24 Mart tarihlerinde evinden paylaştığı videolar arasındaki fark gündem oldu. 

Hatipoğlu'nun adaylığını açıkladığı videoda, arkasındaki duvarda Mustafa Kemal Atatürk'ün portresi bulunmuyor.

Hatipoğlu’nun 8 Ocak’ta Eskişehir Büyükşehir Belediye başkanlığına adaylığını açıkladığı videoda yer almayan Mustafa Kemal Atatürk portresi bulunmazken, seçime 1 hafta kala yani 24 Mart’ta ailesiyle çektiği videoda portre yer alıyor.

Ne olmuştu?

Türkiye ve Avrupa’da beyaz eşya üreticilerinin cam tedarikçisi olan Hatipoğlu’nun işçi düşmanı tavırlarını soL gündeme getirmişti. İşçiler, Nebi Hatipoğlu’nun kendilerine karşı “mafya” gibi olduğunu belirtmiş, “Nebi Hatipoğlu bir gün fabrikada dolaşıyor. Biz işçilere tek tek ‘Ben kimim?’ diye soruyor. Bir arkadaşımız tanıyamadı kim olduğunu. Hatipoğlu, kendisini tanıyamayan işçiyi dövdürtüp işten çıkarttı. Mafya gibi dolaşıyor fabrikada” sözleriyle Hatipoğlu’nun uyguladığı baskıyı anlatmışlardı.

Ayrıca fabrikada çalışan işçiler Hatipoğlu’nun fabrikaya sendika sokmak isteyen işçileri tehdit ettiğini söylemiş, ek mesai ücretlerinin elden yatırıldığını ve bu durumun da emekliliklerini etkileyeceğini belirtmişti.

Nebi Hatipoğlu’nun büyük ortağı olduğu Europen adlı şirket, AKP'ye transferinin ardından Sanayi Bakanlığı’ndan 1,3 milyar liralık teşvik almıştı.

Hatipoğlu'nun 6 Şubat depreminin yıl dönümünde kat artırımı etmesi ve kendisi hakkında haber yapan gazetecilere maaş bağlama sözü vermesi de tepki çekmişti.