Sayfa yolu
İBB yöneticisi Erhan Karaal’ın kaçırılması: 10 şüpheli adliyeye sevk edildi
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 26.06.2026 , 11:06
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür AŞ Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal'ın kaçırılmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında yakalanan 10 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Şüpheliler, Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.
Ne olmuştu?
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Karaal'ın bulunması ve şüphelilerin yakalanması için polis ekiplerine talimat verilmişti.
Yapılan çalışmalar sonucunda Karaal, Tuzla'da atıl durumdaki bir fabrikanın inşaat alanında bulunmuş, sağlık durumunun iyi olduğu açıklanmıştı.
Evlerinin önünde 3 kişi tarafından darp edilerek kaçırıldığı güvenlik kamerası görüntülerine yansıyan Karaal'ın bulunduğu noktada, çok sayıda suç kaydı bulunan bir kişi de silahla yakalanmıştı.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli sayısı daha sonra 12'ye yükselmişti. Şüphelilerden 6'sı tutuklanmış, 6'sı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Soruşturmanın devamında Kocaeli'de ormanlık alanda bulunan villaya düzenlenen operasyonda 5 zanlı daha gözaltına alınmış, şüphelilerden 4'ünün olay günü kaçırma organizasyonunun içinde bulunduğu tespit edilmişti.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerince 5 şüphelinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 10'a yükselmişti.
İLGİLİ HABER
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.