Sayfa yolu
İBB Davası'nda 65. gün: İmamoğlu’na söz hakkı verilmedi, Özel'den 'artık göstermelik yargılama bile yapılmıyor' tepkisi
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 17.08.2026 , 18:53
İBB Davası’nda mahkeme başkanı, Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun savunma talebine “uygun yerde, makul bir sürede alabilecekleri” karşılığını verdi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 53’ü tutuklu 414 sanıklı İBB Davası, 40 günlük bir aranın ardından İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri’deki Marmara Kapalı Cezaevi’ne inşa edilen yeni duruşma salonunda görülüyor.
65’inci gününde devam eden duruşmada İmamoğlu’nun savunma talebi değerlendirildi. “Sanık, susma hakkından her zaman feragat edebilir” diyen mahkeme başkanı, 40 gün önceki oturumda savunma yapılmadığı için susma hakkı olarak değerlendirdiklerini dile getirdi. Savunma sırasının bu aşamada belirlendiğini belirten mahkeme başkanı, İmamoğlu için “uygun yerde, makul bir süre içinde savunmayı alacaklarını” bildirdi.
Ardından tutuksuz sanıkların savunmalarına geçildi.
Özel: İmamoğlu'nun savunmasının etkisinden korkuyorlar
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel İBB Davası’nın ikinci celsesini duruşma salonunda takip etti. Özel, duruşma sürerken İmamoğlu'na söz hakkı verilmemesi üzerine duruşma salonundan ayrıldı.
Özel, bu sırada yaptığı açıklamada mahkeme başkanının “Savunma hakkını kullandıracağım ama belirsiz bir gün, benim bildiğim bir gün” dediğini belirtti. Özel “Avukatlar ısrar edince, ‘Onu size önceden söyleyeceğim.’ Bir de söylemeseydin. Savunma yapacağı günü bilmeyecek. ‘Bir arada’ diyor, ‘uygun yerde, makul zamanda.’ Yani yerine, zamanına, süresine hakim karar verecek. Oysaki asla kısıtlanamaz savunma hakkı. ‘Bu haktan yararlandıracağım’ deyip bahşetti beyzade” ifadelerini kullandı.
“Gerçekten burada artık göstermelik yargılama bile yapılmıyor. Bu rezaletin daniskasıdır” davanın. görüldüğü büyük duruşma salonundaki koşulları da eleştirerek “Burada mekanı büyütmek, araları açmak, bariyerler koymak ve en uzağa yerleştirmek suretiyle bu devasa mekanda bir mekansızlık yaratılmış. Yüz yüze yargılama imkanı ortadan kaldırılmış durumda” dedi.
Özel “Korktukları bir tek şey var. Etkili savunmalar yapılıyor ve en etkilisi Ekrem İmamoğlu tarafından yapılacak. Bu savunmanın etkisinden, bu savunmanın gerçekleri ortaya koymasından, iftiraları çürütmesinden, yalancılarla yüzleşmesinden korkuyorlar. Yapılan budur” dedi.
soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.