Sayfa yolu
Hüzünlü portakallar diyarı: Hatay
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 30.01.2024 , 14:27 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
6 Şubat depremlerinin ardından yaşanan kayıplar bölgedeki turunçgil üretimini de etkiledi. Tonlarca turunçgilin bahçelerde çürümeye terk edilirken birçok örnekte üreticiler maliyetinin altında dahi alıcı bulamadı.
6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgelerde Türkiye'nin turunçgil ihtiyacının yaklaşık yüzde 60 kadarı üretiliyor. Hatay tek başına bu üretimin yüzde 20'sini karşılıyor.
Akdeniz'in doğusunda Filistin'deki sokaklarda boy veren portakalların ardından tüm bir Filistin için "Hüzünlü portakallar ülkesi" demişti Gassan Kanefani. İsrail saldırılarının viraneye çevirdiği sokaklarda boy veren portakallar hem umudu hem de yıkımı gözler önüne serdiği için.
Bugünlerde Hatay'da da benzer bir görüntü hakim. Yine benzer bir duygu ile. Hataylıların eski evlerini ararken kaldırılan molozların arasında, bir referans noktası dahi bulmakta güçlük çektikleri bu büyük yıkımın ortasında boy veren turunçlar insanlarda yine benzer bir hüznü ve umudu hatırlatıyor.
Anadolu Ajansı fotoğraf muhabiri Osmancan Gündoğan, yıkımın ve enkazın arasında boy veren turunçları aldı kadrajına.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.














