HDP: Yasağı tanımıyoruz, Gemlik'e yürüyeceğiz

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Başaran, 'Yasaklar mücadelemizi ve yürüyüşümüzü hiçbir zaman durduramayacak. Planlamamızda hiçbir değişiklik olmayacak' dedi.

Haber Merkezi

Bursa Valiliği'nin 12 Haziran'da düzenlenmesi planlanan "İmralı siyasetine karşı barışı savunmak" için Gemlik'e yürüyüşü yasaklamasının ardından HDPden açıklama yapıldı.

HDP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Batman Milletvekili Av. Ayşe Acar Başaran, 12 Haziran’da Gemlik’e yapılacak yürüyüşün iptal edilmediğini söyledi.

HDP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Başaran şunları kaydetti:

"AKP-MHP ittifakı ısrarlı bir şekilde Kürt sorununun demokratik çözümünü bir kenara bırakarak şiddet ve zorla, savaş ve işgalle çözme yöntemindeki ısrarının faturasını bütün topluma ödetiyor. Aslında bu meselenin en esaslı noktalarından biri de İmralı'da Sayın Öcalan üzerine başlatılan tecrittir. Tam da bu nedenle bizler 12 Haziran’da tecride ve savaş politikalarına karşı DTK, siyasi partiler ve kadınlar olarak Gemlik’e yürüyeceğiz ve tecridin kırılması için mücadele edeceğimizi ifade edeceğiz.

Maalesef Türkiye yasaklar ülkesi haline geldi. Bugüne kadar ne kadar demokratik bir tepki ortaya koysak benzer yasaklarla karşı karşıya kaldık, ama hiçbir yasak yürüyüşümüzü engelleyemedi. Biz bu yasağı tanımadığımızı buradan ifade ediyoruz. Bu yasaklar mücadelemizi ve yürüyüşümüzü hiçbir zaman durduramayacak. Planlarımızda hiçbir değişiklik olmayacak. Bu konuda hazırlıklar var. Türkiye ve Kürdistan’ın dört bir yanından halkımız Gemlik’e yürüyecek, bu konuda planlamımızda değişiklik yok. "