Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Hakan Fidan S-400'lerin satışıyla ilgili konuştu: 'Herhangi bir ülke, süreç veya çözüm türü isimlendiremem'

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 2026 NATO Zirvesi'nin ardından The National gazetesine konuştu. Fidan, S-400'lerin satışıyla ilgili "Müzakereler yapılıyor. Rusya da görüşmelerin bir parçası olmalı çünkü S-400 buradan satın alınıyor" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 11.07.2026 , 16:55

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 2026 NATO Zirvesi’nin ardından "The National" gazetesine açıklamalarda bulundu. Hakan Fidan, İranlı mevkidaşı Abbas Arakçi ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin, görüşmenin kendisine "sorunun kökenini daha derinlemesine anlama" olanağı sağladığını dile getirdi.

S-400 sistemlerinin Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gönderilme ihtimalinin olup olmadığı sorusuna Fidan, "Bu devam eden bir süreç ve hükümet içinde görüşmeler, müzakereler yapılıyor. Ruslarla da sağlıklı bir tartışma olmalı çünkü şu anda herhangi bir ülke, süreç veya çözüm türü isimlendiremem, zira dediğim gibi, iki cumhurbaşkanı arasında siyasi bir irade var. Dolayısıyla Rusya da görüşmelerin bir parçası olmalı çünkü S-400 buradan satın alınıyor." yanıtını verdi.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.