Gökhan Günaydın’ın bir günü: Bir CHP portresi

Koca siyasi krizin ortasında, yaptığı konuşmayı “Gerçekleri haykırdım” diye paylaştı. İnsanlar “eylem nerede” dedi, kızdı, akşamında soru soran gazetecileri azarladı.

Ege Galip

30 Ocak 2024, uzun süredir “geliyorum” diyen, ülke çapında bir siyasi krizin, olabilecek en manidar şekilde, mimli unvansız Bekir Bozdağ’ın yangından mal kaçırırcasına okuduğu bir kararla zirveye ulaştı.

TİP Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliği düşürüldü.

Henüz krizin sürmekte olduğu, herkesin gözünün TBMM’de olduğu 17.19 saatinde CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, tivit attı.

Halkın oyuyla seçilen bir vekil, bir siyasi ve hukuki darbe sonucu koltuğundan edilir ve ana muhalefet partisinin bunu engellemek için elinden geleni ardına koymaması gerekirken, Günaydın, büyük şahsi mücadelesini bildirdi: “Can Atalay görüşmeleri sırasında hukuki gerçekleri haykırdım” dedi. “Ben” dedi, “haykırdım”, ardından meclis oturumunda yaptığı konuşmanın videosunu paylaştı.

Tepkiler, tahmin edilebileceği gibiydi.

 
 

Gökhan Günaydın’a göre konu “şahsıyla” ilgiliydi, ancak verilen tepkiler, konunun Günaydın’ın şahsı değil, CHP’nin şahsiyetiyle ilgili olduğunu ortaya koyuyordu.

Ardından, Günaydın, akşam saatlerinde HalkTV canlı yayınına katıldı. Şule Aydın, Timur Soykan ve Barış Pehlivan’ın sunduğu programda Günaydın, Şule Aydın’ın en basit soru olan “CHP ne yapacak?” sorusuna “Sizce ne yaptı CHP bu krizin başından bu yana?” şeklinde, topu gazeteciye atan bir yanıt verdi.

Aydın, tıpkı Günaydın’ın şahsi tivitine gelen yanıtlarda olduğu gibi, basit bir gerçeğe işaret etti: “Mesela sokağa çıkamadı Gökhan Bey. Yapmadığını konuşmak daha önemli sanki.”

Günaydın, kendisinin teşvik ettiği soruya, “şahsım cumhuriyeti”nde çok alıştığımız şekilde, CHP’ye asla hiçbir eleştiri getirilemeyeceğini ima eden bir yanıt verdi: “Yaptıklarını konuşmamak mı gerekiyor? CHP’ye laf etmenin dayanılmaz hafifliği denilen bir şey var.”

Günaydın’ın söz konusu cevabının ardından gazeteci Barış Pehlivan da “Bu çok büyük haksızlık. Bu ekrandaki herkes 22 yıldır iktidarın bütün pisliklerini, hukuksuzluklarını yazdı, söyledi, açıkladı. Bunun için bedel ödemiş insanlar. CHP’ye laf etmenin kolaycılığı gibi bir tabirde bulunamazsınız” ifadelerini kullandı. 

Gökhan Bey bir günde meclisteki koltuğunda bir başka milletvekilinin koltuğunun hukuksuzca gasp edilmesini izledi, şov henüz bitmeden şahsının nasıl gerçekleri haykırdığının reklamını yaptı, sonra da partisine dair soru soran gazetecilere çıkıştı.

Ama Gökhan Bey bu yazıyı okuyup alınmasın. Konunun şahsıyla bir ilgisi yok.

Bu bir CHP portresi.