'Gericilik, işsizlik, çevre katliamı sizin eseriniz'

TÜSİAD Başkanının laiklik, işsizlik ve çevre sorunları gibi başlıklardaki açıklamaları sonrası Boyun Eğme, TÜSİAD'a hatırlatma yaptı: 'İşsizlikten en son şikayet edebilecek olanlar patronlardır!'

Haber Merkezi

TÜSİAD, yeni dönem için programını Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı’nda açıkladı. Toplantıda konuşan TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, TÜSİAD Başkanı Kaslowski, "Ekonomimizin içinde bulunduğu istikrarsızlık girdabı da kurumsuzlaşmanın bir sonucudur" dedi.

Boyun Eğme gazetesinin bugünkü sayısında da TÜSİAD toplantısı gündem edildi. Gazetenin manşet yazısı şöyle:

"Dün, TÜSİAD üyesi patronlar Yüksek İstişare Kurulu toplantısında her zamanki siyaset üstü üsluplarıyla konuştular. 20 yıldır ara ara ayar vererek ama temelde desteklerini sürdürerek AKP ile yürüttükleri çıkar ortaklığının sonlarına gelindiğini hissettirdi söyledikleri.  Ne de olsa artık ciddiye alabilecekleri, hem patronlara kazandırmak konusunda AKP dönemini aratmayacak kadar hevesli, hem de toplumun gözünü boyamak konusunda özgüven sahibi bir düzen muhalefeti var.

TÜSİAD başkanının laiklik, işsizlik ve çevre sorunları gibi başlıklarda yaptığı açıklamaları görünce kendilerine birkaç şeyi hatırlatma gereği duyduk…

Laiklikten söz ediyorsunuz, siyasal İslamı siz iktidara taşıdınız

20 yıl önce, dünkü toplantıda öve öve bitiremediğiniz 'serbest piyasa' düzeniniz yine bir dar boğazdan geçiyordu. Çıkışı dinciliğini koşulsuz piyasacılıkla birleştirerek kendini yenilemiş siyasal İslama yönelmekte gördünüz, AKP’ye dört elle sarıldınız. AKP toplumsal hayatı dinsel kurallara göre yeniden dizayn ederken, emekçi çocukları imam hatiplere mahkum edilirken, cemaatlere teslim edilirken en ufak bir rahatsızlık duymadınız.

İşsizlikten en son şikayet edebilecek olanlar TÜSİAD üyesi patronlardır

AKP size çok kazandırdı. Her biriniz AKP döneminde kârlarınızı katladınız. AKP daha önceki iktidarların başaramadığı özelleştirme programını devlete ait en büyük işletmelerden başlayarak her şeyin satıp savıldığı bir noktaya gelene kadar başarıyla sürdürdü. Halkın koca koca işletmelerine hukuksuzca el koydunuz. Ülkenin tüm kaynakları hizmetinize sunuldu. AKP sizin kazançlarınız artsın diye emekçiler üzerindeki baskıyı arttırdı. Grevleri bile yasakladı. İşsizler ordusu büyürken emekçileri haklarından vazgeçmeye, yok pahasına çalışmaya ikna ettiniz. Şimdi işsizlik oranlarından değil, insanların buna isyan etmesinden korkuyorsunuz.

Çevreyi kim katlediyor

Türkiye çoraklaşıyor, yalnızca ülkemiz değil tüm dünya büyük bir çevre felaketi ile karşı karşıya. Ülkemizde ardı ardına doğal felaketler yaşıyor. Ormanlar yanıyor, sel felaketleri, kuraklık yaşanıyor, havamız kirli, temiz su bulmak neredeyse imkansız. Her bir başlıkta sorumlu tam olarak sizsiniz. AKP, anayasal kısıtlar nedeniyle daha önce dokunamadığınız tüm alanlarda size yatırım yapma 'özgürlüğü' sağladı. Ormanları maden ocağı kurmak için katlettiniz, derelere HES’ler yaptınız, koruma altındaki alanları imara açtırıp inşaatlar yaptınız, su kaynaklarını kuruttunuz, havamızı suyumuzu kirlettiniz, insanların sağlığı ile oynadınız. Doğaya ve tüm yaşama düşmansınız. Şimdi Türkiye’yi AKP sonrasına hazırlamak için ağırlık koyuyorsunuz. Niyetinizi biliyoruz ve diyoruz ki emekçilerin hiçbir başlıkta sizin sahte çözüm önerilerinize ihtiyacı yok; her konuda kendi çözümümüz var. Sömürüyü ortadan kaldıracağız, eşitlik temelinde yeniden yükselen ülkemizde laikliği tesis edeceğiz ve doğa ve çevre felaketlerini önleyeceğiz."

Boyun Eğme'yi görsele tıklayarak da okuyabilirsiniz