Fransa IŞİD'in Batı Afrika'daki liderini öldürdüğünü duyurdu

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Batı Afrika'daki IŞİD'in lideri Adnan Ebu Velid Sahravi'nin Fransız kuvvetlerince öldürüldüğünü duyurdu.

Dış Haberler

Afrika'da Büyük Sahra çölünün güneyindeki Sahel bölgesinde Fransa tarafından düzenlenen operasyonda IŞİD'in bölge lideri Adnan Ebu Velid Sahravi'nin öldürüldüğü bildirildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bu sabah Twitter'dan yaptığı açıklamada "Büyük Sahra'daki terör örgütü IŞİD'in lideri Adnan Ebu Velid es-Sahravi, Fransız kuvvetleri tarafından etkisiz hale getirildi. Bu, Sahel'deki terörist gruplara karşı mücadelemizde bir başka büyük başarıdır" ifadesini kullandı.

Macron "Afrikalı, Avrupalı ve Amerikalı ortaklarımızla bu mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi. Macron açıklamasında operasyonun yerine ve ayrıntılarına ilişkin bir bilgiye yer vermedi.

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly ise Twitter'dan yaptığı açıklamada IŞİD'in Sahel'deki 1 numaralı isminin ülkesinin Barkhane kuvvetlerince düzenlenen saldırıda öldüğünü belirtti.

2020 yılında bölgedeki Fransız "yardım" çalışanlarına düzenlenen saldırının arkasındaki isim olarak görülen Adnan Ebu Velid Sahravi aynı zamanda 2017'de Nijer'de ABD askerlerine düzenlenen saldırı nedeniyle de ABD tarafından arananlar listesinde bulunuyordu.