Sayfa yolu
Fon vurgunu: Pusula Portföy Başkanı Yarız’ın İsviçre'deki Rothschild Bankası hesabına para gönderenler gözaltında
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 21.09.2026 , 21:54 Güncelleme Tarihi: 21.09.2026 , 22:10
Adalet Bakanlığı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 'fon soruşturması' kapsamında Selim Dağbaşı ile Hamza Kablan’ın gözaltına alındığını açıkladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Dağbaşı’nın tutuklu Pusula Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Yarız’ın İsviçre’deki hesabına 14 milyon 500 bin dolar, Kablan’ın ise iki işlemde 970 milyon 360 bin lira gönderdiği tespit edildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 17 Eylül'de Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığına (MASAK) gönderilen müzekkerede, Pusula Finans Holding AŞ, Tera Yatırım Menkul Değerler AŞ, Hedef Holding AŞ ve Bulls Yatırım Menkul Değerler AŞ ile bunların alt şirketlerinin yöneticilerinin açık kimlik bilgilerinin tespit edilmesi ve mali verilerinin temin edilmesi talep edilmişti.
İktidarın sansür kararı sonrası açtığımız yeni X hesabımızı https://x.com/soLPortal2026 adresinden takip edebilirsiniz. Bu saldırılara boyun eğmeyeceğiz. Yanımızda olmak, desteğinizi sunmak için soL'a abone olun.
Kriz patlamadan hemen önce İsviçre bankalarına 4.1 milyar kaçırılmış
Yapılan incelemelerde, Pusula Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan’ın hesabından İsviçre’deki bir hesaba 15 milyon dolar, Pusula Portföy Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Yarız’ın hesabından ise yine İsviçre’deki bir hesaba 25 milyon euro para transfer edildiği ortaya çıkmıştı.
Katılımevim’in yüzde 28,42’sine karşılık gelen ve daha önce doğrudan Serdar Turhan’a ait olan hisseler de Pusula Finans Holding’e devredilmişti.
İsviçre’deki Edmond de Rothschild Bankası.
MASAK’ın ilk tespitlerine göre Serdar Turhan’ın hesabından 24 Ağustos’ta aynı banka üzerinden yaklaşık 1 milyar 198 milyon TL, yani 15 milyon dolar tutarında transfer gerçekleştirildi.
Pusula Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Yarız’ın hesabından ise 1 Eylül’de Edmond de Rothschild Bankası nezdindeki bir hesaba 25 milyon euro, o günkü karşılığıyla yaklaşık 2 milyar 889 milyon TL gönderildi.
Böylece iki ismin hesaplarından İsviçre’ye giden paranın toplam TL karşılığı yaklaşık 4,1 milyar liraya ulaştı.
Transferlerin zamanlaması da soruşturmanın önemli noktalarından.
Turhan’ın transferi 24 Ağustos’ta, Yarız’ınki 1 Eylül’de yapıldı. Pusula fonlarında yatırımcıların paralarını geri almakta sorun yaşamaya başladığı ve fonların iade ödemelerinde temerrüde düştüğü tarihler ise 15-16 Eylül’dü.
Yani milyarlarca liralık para, fonların ödeme krizinin ortaya çıkmasından yalnızca birkaç hafta önce İsviçre’ye gönderilmişti.
soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.