Filistin'de El Fetih'ten genel grev çağrısı

Filistin'de El Fetih partisi, İsrail'in saldırganlığına karşı ülkede genel grev çağrısı yaptı.

Dış Haberler

İsrail'in Gazze ve Kudüs'te Filistinlilere dönük saldırıları sürerken El Fetih, Salı günü için Filistin'de genel grev çağrısı yaptı.

El Fetih Merkez Komitesi, bugün yaptığı açıklamada, Gazze'de 200 Filistinlinin yaşamını yitirmesine neden olan İsrail saldırganlığını protesto etmek amacıyla yapılacak greve katılması için Filistin halkına çağrı yaptı. Grev kapsamında İsrail işgalinde olan bölgelerdeki iş yerleri, okullar, üniversiteler ve ofisler kapalı olacak.

Grev hakkının savunulacağı belirtilen açıklamada, İsrail'in işgal yönetiminin Kudüs'te insanları yurdundan ederek "dini çatışma yaratma" girişimlerine karşı ses çıkarılması için uluslararası topluma çağrı yapıldı. Açıklamada, "Kudüs'ün bağımsız Filistin devletinin başkenti olmaması durumunda burada ne güvenlik ne barış ne de istikrar olacak" denildi.

Filistin Avukatlar Sendikası, Genel Öğretmenler Sendikası ve Toplu Taşıma Yüksek Komitesi gibi işçi örgütleri de açıklama yaparak El Fetih'in grev çağrısına destek verdi.

Grev çağrısına Filistinli mahkumlar hareketinin, halk hareketlerinin ve siyasi partilerin yanı sıra İsrail'in Arap Vatandaşları İçin Yüksek İzleme Komitesi'nin de destek verdiği kaydedildi.