Fethiye'de orman yangını çıktı: 'Sabotaj' iddiası

Muğla'nın Fethiye'de Ölüdeniz'in Ovacık mevkiinde orman yangını çıktı.

Haber Merkezi

Ölüdeniz Mahallesi Ocakköy mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı.  Rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangına ekipler, karadan müdahale etti. Bölge halkı ile tatilciler de söndürme çalışmalarına destek verdi.

DHA'nın haberine göre, Uzun uğraşlar sonucu yangının kontrol altına aldığını belirten Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, "Ovacık bölgesinde şu an yangın kontrol altına alındı. Tüm yurttaşlarıma ve can hıraş çalışan bütün personellere teşekkür ederim" ifadesini kullandı.  

Karaca, "Yangınların sabotaj olduğunu düşünüyoruz. Buradaki yangını 4 kişinin molotof kokteyler ile çıkardıklarını söyleyenler oldu. Etraf çevrildi ve şüphelileri arama çalışması sürüyor. Oteller bölgesinde yangın kontrol altına alındı. Alevler Kayaköy mahallesine doğru ilerliyor. Gece olmasından dolayı helikopterlerin müdahale etmesi mümkün değil. Yangını söndürmek için herkes canla başla mücadele veriyor. Bir daha bu üzücü olayların yaşanmamasını temenni ediyorum" dedi.