Sayfa yolu
Fatoş Pınar Türker'e 'çıplak' arama: İstanbul Emniyeti reddetmişti, İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 12.06.2026 , 14:33
Algoritmaya müdahale edin: Tek bir işlemle soL Haber’i Google’da ‘tercih edilen kaynak’ olarak seçin, aramalarınızda soL öne çıksın.
İBB Davası'nda tutuklu yargılanan Medya A.Ş Genel Müdürü Fatoş Pınar Türker, 9 Haziran Salı günü yaptığı savunmasında çıplak aramaya maruz kaldığını açıklamıştı.
İçişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapıldı. Söz konusu iddiaların "hukuki, idari ve teknik tüm yönleriyle şeffaf bir şekilde araştırılması amacıyla mülkiye müfettişi ile polis müfettişi görevlendirildiği" belirtildi.
Açıklamada, "Bir ceza davası kapsamında tutuklu yargılanan bir şahsın, gözaltı sürecinde kötü muamele ve usulsüz arama uygulamalarına maruz kaldığına yönelik kamuoyuna yansıyan iddialar üzerine İçişleri Bakanımız Sayın Mustafa Çiftçi'nin talimatlarıyla soruşturma başlatılmıştır" denildi.
İstanbul Emniyeti reddetmişti: 'İddialar gerçeği yansıtmıyor'
İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından önceki gün yapılan açıklamada, Türker'in gözaltında bulunduğu süre içerisinde maruz kaldığı işkence ve kötü muamele reddedilmişti. Açıklamada, "İddialar gerçeği yansıtmıyor" denilmişti:
İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen tüm yakalama, gözaltı, üst arama ve adli işlem süreçleri, Anayasa, ilgili mevzuat hükümleri, insan hakları ilkeleri ve yargısal denetime açık usuller çerçevesinde yürütülmektedir. Gözaltına alınan şahısların temel hak ve özgürlüklerinin korunmasına azami hassasiyet gösterilmekte, tüm işlemler hukuki mevzuat doğrultusunda yerine getirilmektedir. Bahse konu olayda da şahsın gözaltı süreci boyunca gerçekleştirilen işlemlerde mevzuata aykırı herhangi bir uygulama söz konusu olmamış ve iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.
Ne olmuştu?
Fatoş Pınar Türker, gözaltında maruz kaldığı çıplak aramayı anlatmış ve çocuklarının velayeti üzerinden tehdit edildiğini söylemişti. Türker şu ifadeleri kullanmıştı:
Vatan Emniyet’teyken arşiv odası gibi bir yere aldılar beni. Eldiven giyen bir polis 'üstünü çıkar' dedi, çıkardım. Sonrasında gidip gidemeyeceğimi sorduğumda, altımı da indirip çamaşırımı da indirmemi söyledi. 'Cinsel organını aç' dedi, 'arkanı dön-eğil' dedi. Utanan varsa çıkabilir, ben utanmıyorum. İnsanların onurunu, gururunu kırmak için yapılıyormuş gibi geliyor. Yapan utansın, ben utanmıyorum.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.