Eti Alüminyum'da direniş fişeğini yakan işçilere kıyım: 'Böyle lüzum gördük' dediler

Eti Alüminyum işçileri bir hafta süren direnişin ardından taleplerinin altında da olsa zam oranlarını artırmıştı. Şirket çok sayıda işçiyi "gördüğü lüzum üzerine" işten çıkardı.

Haber Merkezi

Eti Alüminyum'da patronun yüzde 55’lik zam önerisini kabul etmeyen işçiler, "Sadaka değil, hakkımızı isteriz" sloganıyla yönetimi istifaya çağırmıştı.

İşçiler daha sonra Seydişehir ilçe merkezinde yürüyüşe geçerek fabrikadaki yetkili sendika Öz Çelik-İş'i Seydişehir Şubesi önünde protesto etmişti. 

Direnişin 7'nci gününde, işçilerin taleplerini gözardı ederek işverenle masaya oturan sendika yüzde 62 oranında artışa imza atmıştı. İşçilerin talebi yüzde 100 zamdı.

'Görülen lüzum üzerine'

Kısmi kazanımla sonuçlanan direnişin ardından işbaşı yapan işçiler bu defa işten çıkarmalarla karşılaştı. Seydişehir İşçi Evi'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre çok sayıda kişinin işine son verildi.

Şirketin işçilere yaptığı fesih bildirimde, işten çıkarmanın "görülen lüzum" üzerine gerçekleştirildiği bildirildi. 

Cengiz Holding'e seslenen Seydişehir İşçi Evi, mesajında "Direniş daha bitmedi. İşçi kıyımıyla bu işi çözemezsiniz. Haksız yere işten çıkardığınız arkadaşlarımızı işe geri alın" ifadelerine yer verdi.