Erdoğan'ın yanındakiler köprünün altından akan suları unuttu: Rabialı selam verdiler

Mısır'la normalleşmenin ardından bir süredir Erdoğan İhvan'ın sembollerinden rabia işaretini yapmazken, Konya mitinginde yanındaki Bakan Göktaş ve AKP'lilerin rabia selamı vermesi dikkat çekti.

Haber Merkezi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Müslüman Kardeşler'in (İhvan) sembol işaretlerinden rabia işaretini bir süredir yapmaktan vazgeçmişti.

Mısır ile yeniden diplomatik ilişkiler kurulurken, Erdoğan geçen ay 12 yıl aranın ardından Kahire'ye ilk resmi ziyaretini düzenledi ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi'yle bir araya geldi.

Erdoğan'ın Mısır ziyaretinin ardından Türkiye'deki Müslüman Kardeşler örgütü liderlerinin pasaportlarının iptal edildiği haberleri de gündeme geldi.

Erdoğan daha önce "darbeci", "katil" gibi ifadelerle hedef aldığı Sisi'yle ilişkilerini düzeltmesinin ardından mitinglerde rabia işareti yapmaktan da vazgeçmişti.

Ancak bugün Konya'da düzenlediği mitingde Erdoğan'ın yanında sahneye çıkan bazı AKP'liler ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın kalabalığı rabia işareti yaparak selamlaması dikkat çekti.