Erdoğan'ın beton döktüğü 'temel' kaldırılmıştı: İhalesi üç gün sonra sonuçlanmış

Erdoğan’ın İskenderun’da katıldığı göstermelik 'temel atma' işleminin ihalesi sonuçlanmadan yapıldığı ortaya çıktı.

Haber Merkezi

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı geçen hafta Hatay İskenderun'da Deprem Konutları ve Yeni Devlet Hastaneleri Temel Atma Töreni'nde dökülen beton tartışma konusu olmuştu. Erdoğan "Görüldüğü gibi deniz Kumu değil" diyerek beton övmüştü ancak çimento dökülen alanın bir inşaatın parçası olmadığının ortaya çıkmasının ardından 'sahte temel' yerinden kaldırılmıştı.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, İskenderun Devlet Hastanesi’nin daha ihalesi sonuçlanmadan temelinin atıldığı ortaya çıktı.

600 yataklı planlanan temeli 24 Mart’ta atıldı. Ancak ihalenin sonuç tarihi 27 Mart görünüyor. CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, ihale dergisinde yayımlanan sonuçları paylaştı. Buna göre, Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen hastanenin yapım işi ihalesi pazarlık usulüyle yapıldı. İhalenin yaklaşık değeri 2,3 milyar lira, sınır değer 1,8 milyar lira. İhaleyi Akfen İnşaat Turz. ve Tic. AŞ. ile Dost İnşaat ve Proje Yönetimi AŞ aldı. Teklif miktarı 2,2 milyar lira. İlk teklif ise 2,7 milyar lira olarak görülüyor. Belgede ihale sonuç tarihi 27 Mart 2023 olarak gözüküyor.

Bulut, 50 yataklı Hatay Erzin Acil Durum Hastanesi yapım işi ihalesi sonuçlarını da paylaştı. Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bu ihale de pazarlık usulü yapıldı. İhalede yaklaşık değer 341,4 milyon lira. Sınır değer 136,5 milyon lira. İhaleyi YDA İnşaat San. Tic. AŞ aldı. Teklif miktarı 425,4 milyon lira. İlk teklif 427,5 milyon olarak görünüyor. İhalenin sonuç tarihi 27 Mart.

Bulut, “Vatandaşı kandırmaktan zerre utanmıyorlar. Üstelik ihalelerin hangi şirkete gideceği bile belli” dedi.