Erdoğan'ın başdanışmanı topu TFF ve kulüplere attı: Kusuru olanlar görevden çekilmeli

Suudi Arabistan'daki Süper Kupa'nın iptal edilmesiyle ilgili TFF ve kulüpleri işaret eden Uçum, "Ev sahibi ülkeye teşekkür edenler kahramanlık gösterisi yapamaz" dedi.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan Suudi Arabistan'da yaşanan Süper Kupa krizine ilişkin açıklama geldi. Uçum, yaşanılanların asıl sorumlularının olan Türkiye Futbol Federasyonu ve kulüp yönetimleri olduğunu söyleyerek "Kusurları ortada mı kalacak" dedi.

Herkesi ''gereğini yapmaya" davet eden Uçum'un işaret ettiği seçeneklerden biri de görevden çekilme oldu.

'Kusurları ortada mı kalacak?'

Mehmet Uçum şunları kaydetti:

"Hukukun genel ilkelerinden biridir: Hiç kimse kendi kusurundan faydalanamaz, hak elde edemez, kendi kusuruna dayanarak hak iddia edemez.

Bu organizasyonun asıl sorumluları olan TFF ve kulüp yönetimlerinin ortak açıklamasında “organizasyon aksaklıkları” diye ifade edilen hususlarda kendilerinin de 'aksaklıklar' diyerek kabul ettikleri kusurları ortada mı kalacak. Bunun gereği neyse (özeleştiri, taraftarlardan ve kamuoyundan özür dileme, görevden çekilme vb.) süreci kötü ve kusurlu yönetenlerin bunu yapmaları gerekmiyor mu. Hiç kimse kendi kusurundan kahramanlık devşiremez.

Başlangıçtan itibaren sürecin asli kusurlusu olanlar, üstelik olaylardan sonraki ortak açıklamalarında ev sahibi ülkeye teşekkür edip sonra da ev sahibi ülkenin protokolün dışında kalan konulardaki negatif tutumlarına dayanarak kahramanlık gösterisi yapamaz.

Bu çerçevede hukuk içinde en doğru tedbirlerin alınması en uygun çözümlerin hayata geçmesi beklenir."