Dosya kabarıyor: Bir hafta içinde laikliğe karşı işlenen suçların listesi

TKP, Tarikatların Ensesindeyiz çalışması kapsamında her hafta laikliğe karşı işlenen suçlara yer verdiği dosya serisinin yeni sayısını yayımladı.

Haber Merkezi

Türkiye Komünist Partisi (TKP), Tarikatların Ensesindeyiz çalışması kapsamında, laikliğe karşı işlenen suçlara yer verdiği dosyayı yayımlamaya devam ediyor.

Her pazartesi günü yayımlanan "Laikliğe Karşı İşlenen Suçlar" dosyasının, 14'üncü sayısı yayımlandı.

Açıklamada, "Yaşamımızın her alanını piyasacı ve gerici hamleleriyle kuşatanlar, dur durak bilmeden suç işlemeye devam ediyorlar. Sadece geçtiğimiz hafta içinde laikliğe karşı işledikleri suçların listesi, nasıl bir karanlıkla karşı karşıya olduğumuzu kanıtı" ifadelerine yer verildi.

Dosyada son bir hafta içinde laikliğe karşı işlenen suçlar şöyle sıralandı:

1. Hayrat Vakfı Kocaeli İl Temsilciliği ve MEB arasında imzalanan protokol neticesinde Kocaeli Yukarı Hereke Ortaokuluna gelen vakıf görevlisi Türkçe derslerine girdi. Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullara gönderdiği yazıda ise Hayrat Vakfı’nın okullarda etkinlik yapmayı talep etmesi halinde açılmasının uygun görüldüğü belirtiliyor.

2. Milli Eğitim Bakanlığı, Karaman’da 7 yıl önce, 9-10 yaşında 45 çocuğun tecavüze uğradığı skandala adı karışan ve sanıkların 508 yıl hapis cezasına çarptırıldığı Ensar Vakfı ile yine masaya oturdu. Ensar Vakfı, “Sana Emanet” adıyla düzenlediği yarışmaya katılacak olan 644 öğrenci, öğretmen ve okul müdürüne MEB’in onayıyla 795 bin TL para dağıtacak.

3. Aile Bakanlığı ile Diyanet arasında imzalanan ‘4-6 Yaş Kuran Kursu Desteği Programı Protokolü’nün kamuya maliyeti açığa çıktı. 2023’te Bakanlığın bütçesinden Diyanet’e 50,7 milyon TL aktarılmış.

4. Trabzon’daki bir lisede Umre ödüllü yarışma için öğrencilere, Sezai Karakoç’un solcuları “şeytan topluluğu” olarak nitelendirdiği bir kitabı okutturuldu.

5. Bursa Gemlik’te bir lise yönetimi öğrencileri “teravihe ve ikramlı sohbete” çağırdı. Tepki gösteren Eğitim İş Bursa Şube Başkanı hedef gösterildi. Birleşik Kamu İş savcıları göreve çağırdı.

6. Bursa’da bulunan Faik Yılmazipek İlkokulu velilerinin, ÇEDES projesine karşı verdiği dilekçelerin ardından, atanan din görevlisi okulda çalışma yapamadı. Olaydan yaklaşık 4 ay sonra TÖB-SEN, okul bölgesinde yer alan tarikatların 12 yaşından küçük çocukları dergahlarına davet etmesi ve okul önünde uyuşturucu kullanılması ile ilgili Faik Yılmazipek İlkokulu önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamanın ardından, TÖB-SEN Bursa Temsilcisi Serkan Bebek, okuldaki tarikat bağlantılı veliler tarafından hedef gösterildi.

7. İsmailağa Cemaati’nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun ölmesinin ardından tarikattaki liderlik yarışına dahil olan ancak bir süre sonra İsmailağa Cemaati’nden ayrılan ‘Cübbeli Ahmet’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, ‘Kadiri Şeyhi’ olmuştu. Ünlü, eski mensubu olduğu İsmailağa Cemaati’ni tehdit etti ve talebinin karşılanmaması durumunda cemaate dair bildiklerini kamuoyuyla paylaşacağını duyurdu.

8. Erenköy cemaatine yakınlığıyla bilinen, Yed-i Beyza Derneği ve Lalezar Gençlik Merkezi bünyesinde yer alan Sakarya Lalezar İlkadım Anaokulu’nda ramazan etkinliği düzenlenerek küçük yaştaki çocuklara öğlene kadar “tekne orucu” tutturuldu. Ayrıca okulun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda çocuklara takke ve cübbe giydirildiği, ardındansa namaz kıldırıldığı görüldü.

9. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Van Büyükşehir Belediyesi ile imzaladığı protokol gereği düzenlediği etkinlikleri belediyeye fatura etti. TÜGVA’nın iftar yemeği ve ulaşım masrafları kayyımla yönetilen Van Büyükşehir Belediyesi tarafından ödendi.

TKP'den yapılan açıklamada "Bu karanlığa boyun eğmeyeceğiz. Laikliğe karşı işlenen suçları açıklayacak ve her birinin takipçisi olacağız. Güzel ülkemizi karanlığa boğmaya çalışanların yakasına yapışacağız. Tarikatların Ensesindeyiz!" denilerek laikliğe karşı işlenen suçları [email protected] adresine ihbar etme çağrısında bulunuldu.