Çin'den aşılama rekoru: Günde yaklaşık 14 milyon

Çin'in Covid-19'a karşı günlük aşıladığı kişi sayısının yaklaşık 14 milyon olduğu kaydedildi.

Haber Merkezi

Çin'in Covid-19'a karşı günlük aşıladığı kişi sayısının yaklaşık 14 milyon olduğu kaydedildi. Bu sayıyla Çin, dünyanın en yüksek aşılama hızına sahip ülke konumunda.

Ülkenin doğusundaki Anhui ve kuzey doğusundaki Liaoning eyaletlerinde Covid-19 vakalarının artış göstermesinin ardından ülkedeki aşılama planının hızlandırıldığı belirtildi. Anhui'nin 10 milyona yakın nüfuslu başkenti Hefei'de cuma günü 360 bin doz aşılama yapıldığı belirtildi.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'nun verilerine göre, ülke genelinde cuma günü 13,7 milyon doz aşılama yapıldı. Buna göre, ülke yüzde 40'lık aşılama oranına ulaşma ve Haziran sonuna dek 560 milyon doz aşılama sayısı hedefine yaklaşmış durumda. Ülkede pazar günü itibariyle aşılama dozu sayısı 393 milyona yaklaştı. Bunun 210 milyonu, geçtiğimiz ay içerisinde gerçekleşti. Dünya Sağlık Örgütü'ne göreyse, Çin şu anda günde 20 milyon doz aşılama yapabilecek durumda.

Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Başkanı George Fu Gao, yakın zamanda yaptığı bir söyleşide, Çin'in gelecek yıl 900 milyon ila 1 milyar kişiyi aşılayacağının tahmin edildiğini ve bu zamana kadar sürü bağışıklığına ulaşılacağını söyledi.