CHP'nin Çiğli adayının videosu gündem oldu: Parti de şaşkın!

CHP'nin Çiğli adayı Uygar Yıldırım'ın yaptığı paylaşımlar sosyal medyada gündem oldu. Adaya tepki gösteren parti üyesi bir grup belediye binası önünde eylem yaptı.

Haber Merkezi

CHP’nin İzmir'de gösterdiği adaylar tartışma yarattı. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilen mevcut Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AKP'li patron Mehmet Cengiz'e yaptığı arazi satışı, sahili imara açması ve işçilerin haklarının gasp edilmesi tekrar gündem olunca tepki çekti. 

İzmir kamuoyunda gündem olan bir diğer aday da Çiğli adayı Uygar Yıldırım oldu. Yıldırım'ın yaptığı paylaşımlar sosyal medyada çok konuşuldu. 

Karşıyaka Şemikler Anadolu Lisesi mezunu Uygar Yıldırım, Ege Üniversitesi Devlet Türk Mûsıkîsi Konservatuvarı'nda da yükseköğrenim eğitimi aldı. Mimarlık ve mobilya sektörlerinde çalışan Yıldırım aynı zamanda İzmir Malatyalılar Dernek Başkanlığı görevini de yürütüyor.

Belediye önünde eylem

Uygar Yıldırım’ın adaylığına tepki gösteren bazı partililer, CHP Çiğli İlçe Başkanlığı önünde toplandı. Partililer, "Biz Çiğli'de ithal aday istemiyoruz", "Ankara şaşırma sabrımızı taşırma" sloganları attı. Partililer adına konuşan ve bir önceki dönem CHP Çiğli Gençlik Kolları Başkanı olan Baransel Güler, "Yaptığınız yanlıştan dönün. Tercihinizi değiştirin. Bu CHP'ye gönül vermiş onlarca insanın isteğidir. Bu parti gençlerin önünü açacak ama Çiğli'de kimsenin tanımadığı bir genç için değil" dedi.

Uygar Yıldırım’ın adaylığının açıklanmasının ardından Çiğli Belediyesi’nin X hesabından da "Çiğli ile yine yeni yeniden" notuyla mevcut belediye başkanı Utku Gümrükçü‘nün videosu paylaşıldı.

Resmi hesaptan açıklama: Netleşmedi

Öte yandan tepkilerin ardından CHP Çiğli İlçe Örgütü'nün sosyal medya hesabından kafa karıştıran bir açıklama yapıldı. Açıklamada "Çiğli Belediye Başkan adayı netleşmemiştir. Nihai karar 1 ya da 2 Şubat akşamı toplanacak Parti Meclisimizde verilecektir" denildi.

CHP Çiğli resmi hesabından yapılan duyuru

Uygar Yıldırım'ın çok konuşulan videosu