Sayfa yolu
CHP'li belediyelerde istifalar: Üç başkan yardımcısı görevini bıraktı
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 16.09.2025 , 09:28 Güncelleme Tarihi: 16.09.2025 , 09:31
Kurultay davası 24 Ekim'e ertelenen CHP'de istifalar sürüyor.
Antalya'nın merkez Aksu ilçesinde peş peşe üç istifa haberi geldi. belediye başkanları istifaları duyurdu.
Sözcü'nün haberine göre, CHP'li Aksu Belediye Başkan Yardımcıları Mevlüt Uludağ, Hüseyin Çelik ve Hasan Şişli'nin görevlerinden istifa etti.
Hüseyin Çelik, istifa kararının sebebinin "aktif siyasette daha fazla rol almak ve CHP çatısı altında mücadelesini sürdürmek" olduğunu belirterek "Görevim süresince birlikte yol yürüdüğüm tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim. Ancak siyasette daha aktif bir rol üstlenmek, halkımıza daha geniş bir alanda hizmet edebilmek için bu kararı verdim" ifadelerini kullandı.
Çelik’in istifasının üzerinden kısa bir süre sonra Başkan Yardımcısı Mevlüt Uludağ istifa ettiğini duyurdu.
Antalya'nın yerel haber sitelerinde, Mevlüt Uludağ ve Hüseyin Çelik’in ardından Başkan Yardımcısı Hasan Şişli’nin de görevinden istifa ettiği bilgisine yer verildi. Böylece belediyede görev yapan 5 başkan yardımcısından 3'ü görevinden aynı gün istifa etmiş oldu.
Bayrampaşa'da da art arda istifalar
Geçtiğimiz günlerde operasyon yapılan CHP'li Bayrampaşa Belediyesi'nde Belediye Başkanı Hasan Mutlu ile birlikte 48 kişi gözaltına alınmıştı.
CHP Bayrampaşa Belediyesi Meclis Üyesi Murat Salman dün partisinden istifa etmiş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "bundan sonraki süreçte meclis üyeliğini bağımsız olarak sürdüreceğini" ifade etmişti.
Ardından Bayrampaşa'dan bir istifa haberi daha gelmiş ve İbrahim Soytürk de istifa etmişti.
Daha önce istifa eden iki meclis üyesiyle birlikte bu sayı 4'e çıktı.
Hasan Mutlu'nun tutuklanıp görevden uzaklaştırılması halinde belediyenin CHP'den AKP'ye geçebileceği belirtiliyor.
| Hizipler, istifalar ve başkanlık savaşları: CHP'de sorunun kaynağı ne? |
|
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.