'Cem Karaca'nın Gözyaşları': İlkim Karaca kaldırtmak isteyince Emrah Karaca 'hırsızlık' dedi

'Cem Karaca'nın Gözyaşları' filminin gösterimi, son eşi İlkim Karaca'nın belirlenen teminatı mahkemeye yatırması halinde durdurulacak.

Haber Merkezi

Sanatçı Cem Karaca'nın hayat hikayesini konu alan "Cem Karaca'nın Gözyaşları" filminin mahkeme kararıyla durdurulması kamuoyunda tartışılıyor.

Sanatçı Cahit Berkay, Cem Karaca'nın oğlu Emrah Karaca, sanatçının son eşi İlkim Karaca ve İlkim Karaca’nın kızı arasındaki polemik büyüdü.

Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca, sanatçının hayatını konu alan 'Cem Karaca'nın Gözyaşları' filminin gösteriminin durdurulması için İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne başvurmuştu. 

Talebi kabul eden mahkeme 26 Ocak 2024'te vizyona giren filmin gösteriminin teminatın yatırılması halinde durdurulmasına karar verdi. Cem Karaca'nın oğlu Emrah Karaca'nın paylaşımına göre film hafta sonuna kadar vizyonda kalacak.

‘Kendisine ait olan hakkı müzik şirketine sattı’

Konuyla ilişkin basın açıklamasında bulunan Cem Karaca'nın Feride Balkan'dan olan oğlu Emrah Karaca, "Babamın eserlerine ait hakların 4'te 3'ü bana ait. Bu şahıs kendisine ait olan 4'te 1 hakkını 2018 yılında bir müzik şirketine sattı. Buna rağmen yapımcılarımız kendisiyle görüştü ancak 16 milyon TL para talebi kabul edilmeyince agresifleşti ve böyle bir şey yaptı. Tedbir kararıyla 90 milyonluk bütçeyle hayata geçirilmiş olan bu iş için bu şahıs 3,5 milyon TL yatırırsa film gösterimden kalkacak. Bu kadar büyük bir yatırımda böyle bir teminat komik, bu teminat hangi zararı karşılayacak" dedi.

Emrah Karaca: Sinirden ağlıyorum

Emrah Karaca ayrıca Cem Karaca'ya ait olan kalpak, şapka ve tabloların da internet ortamında İlkim Karaca tarafından satıldığını öne sürdü.

Paylaşımlarına devam eden Emrah Karaca, "İnanılmaz bir hırsızlık söz konusu! Alın 2 örnek daha… Bu kalpaklar büyük dedemden kalma, 100 küsur yıllık aile yadigarı, bunları da satmış. Bu kötülüğü küfürsüz anlatmaya kelimelerim yetmiyor maalesef… Bu mirası babam sürgündeyken biz koruduk, sakladık ama o satmış! Satmış ulan" diye yazdı.

İlkim Karaca: Cem bu hadsizlere hadlerini bildirirdi

12punto'ya konuşan İlkim Karaca, Emrah Karaca'nın iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Karaca, "Mazlumun ahını alıyorlar. Milyonların önünde şahsıma utanmadan asılsız iftiralar atılıyor. Cem'e ait tabloları satmadım. Benden hatıra olarak isteyenlere vermişimdir hepsi bu. Bir zamanlar Cem Karaca'ya ait müze ev yapmak istemiştim. Ancak buna Emrah Karaca karşı çıkmıştı" deyip ekledi:

"Eğer bulabilirsek 3,5 milyon TL'yi yatırıp filmin gösterimden kalkmasını istiyoruz. Bilgi kirliliği yaratarak bana ve kıymetli eşim Cem Karaca’ya ağır zararlar vermek niyetindeler. Eşim Cem Karaca hayatta olsaydı; bu insanlar onun karşısında konuşmaya bile cesaret edemezlerdi. Cem, bu hadsizlere hemen hadlerini bildirir ve daha önce de yaptığı gibi büyük bir hukuk savaşı başlatırdı.”

Cahit Berkay: Haklarını satan kadının ne olduğunu iyi bilenlerden biriyim

Cahit Berkay, İlkim Karaca’yı kastederek, “Fırsatını bulduğu anda Cem Karaca’nın aile yadigârlarını, şarkıları üzerindeki 1/4 haklarını satan kadının ne olduğunu iyi bilenlerden biriyim! Herkesten ricamdır; Cem Karaca’nın Göşyaşları’nı sinemalardan geri çekmeye çalışanlara Cem’e ve filme sahip çıkarak cevap verelim!” paylaşımını yaptı.

Sanatçı, Cem Karaca’nın öldüğü geceyle ilgili olarak, “Cem fenalaştığında taksi çağırmak yerine karşı dairedeki Emrah’a haber verse ya da ambulans çağırsa, acaba Cem hâlâ aramızda olur muydu diye de düşünmeden edemiyorum. Şoförün sırtında Cem’i hastaneye götürürken kim bilir ne kadar zaman kaybedildi sorusu hep aklımda” iddiasında bulundu.

İlkim Karaca’nın kızı tepki gösterdi

İlkim Karaca'nın oyuncu Hakan Balamir'den olan kızı Martı Balamir de filmle ilgili annesine yönelik yapılan eleştirilere yanıt verdi.

"Böyle yapmanız Cem Karaca'ya bir saygısızlıktır" diye yazan bir sosyal medya kullanıcısına Balamir "Yapımcılara sordunuz mu? Neden çok sevdiklerini iddia ettikleri Cem Karaca'nın eşine bu denli kötülük yapıyorlar, onu yok sayıyorlar, bir merhaba bile dememişler, bir kere bile aramamışlar. Neymiş bu kinleri, neymiş dertleri? Oradan başlamak lazım analize" diye cevap verdi.