Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Bursa'da sağanak: Araçlar suya gömüldü

Bursa'nın İnegöl ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle yollar göle döndü, yetersiz altyapı nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 17.06.2023 , 18:45 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Bursa'da sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak, ilerleyen saatlerde etkisini artırdı. Kent merkezinde bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

DHA’nın haberine göre, İnegöl'de ise sağanakla birlikte fırtına etkili oldu. İlçe merkezinde birçok ev ve iş yerini su bastı, cadde ve sokaklar göle döndü. Devrilen ağaçlar nedeniyle bazı yollar kapandı. Su birikintisi oluşan yollarda uzun araç kuyrukları oluştu. Belediye ekipleri, ihbar yapılan adreslerde su tahliyesi yaptı.

Orhaneli'de elektrikler kesildi

Fırtına ve sağanak, Bursa'nın dağ ilçesi 18 bin 500 nüfuslu Orhaneli'de de hayatı olumsuz etkiledi. İlçede öğle saatlerinde elektrikler kesildi. Ekipler arızanın giderilmesi için çalışmalarını sürdürürken Belediye Başkanı Ali Aykurt, "Henüz akım verilmedi. İnternet bağlantısı da yok" dedi.

Meteoroloji yetkilileri, son 24 saatte İnegöl’de metrekareye 26 kilogram, Osmangazi’de ise 25 kilogram yağış düştüğünü açıkladı. Açıklamada, yağışların yarın öğleye kadar devam edeceği belirtildi.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.