Binlerce kişi kullanıyor: Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nın otoparkı paralı hale getirilecek

Bornova halkının sosyalleşmek için kullandığı bir yer olan Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nın açık otoparkının, belediye iştiraki İzelman tarafından işletileceği öğrenildi.

Haber Merkezi

İzmir Bornova'daki Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda bulunan açık otopark CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretli otopark haline getirilecek.

Özellikle İzmir depreminden sonra karavancıların tercih ettiği park buraya sosyalleşmeye gelen insanların da uğrak yeri. Yurttaşların ücretsiz olarak araçlarını park edip nefes alabildikleri yer olan Aşık Veysel Rekreasyon alanı özellikle Bornova halkının sosyalleşme merkezlerinden birisi durumunda.

Alanda bulunan İzelman görevlisi de alanı belediyenin iştiraki İzelman'ın işleteceğini, söz konusu alanın paralı hale geleceğini söyledi. Şu an bölgede tadilat yapılırken, parkta bulunan karavancılara karar sonrası "çıkmazsanız size günlük ceza yazacağız" denildiği öğrenildi.

soL'un edindiği bilgiye göre Belediye Meclisi'nden henüz konuyla ilgili bir karar çıkmış değil.

'Bornova halkının sosyalleşmek için kullandığı bir yer'

TKP Bornova İlçe Başkanı Cenk Kavut da binlerce kişinin kullandığı bölgenin ücretlendirilmesine tepki gösterdi. "Halkın kullanımına açık olan Aşık Veysel Rekreasyon Alanı otoparkını İzmir Büyükşehir Belediyesi paralı hale getirmek istiyor" diyen Kavut, "Bu hafta itibariyle araç girişine kapatıldı. İçeride aracı olanlara da çıkmadıkları taktirde yaptırım uygulanacağı söyleniyor" şeklinde konuştu. 

Kavut şunları söyledi:

"Aşık Veysel Rekreasyon alanı Bornova halkının sosyalleşmek için kullandığı bir yerdir. İnsanlar buraya araçlarıyla gelip, yürüyüş, piknik yapıyor, ailesiyle zaman geçiriyor. Karavanları uzaklaştırma bahanesiyle otoparkın tüm araçlar için ücretli yapılması kabul edilemez. Burada İzmir Büyükşehir Belediyesi bir açıklama yapmadı, devralacağı söylenen İZELMAN bir açıklama yapmadı. Sessiz sedasız kış ayının ortasında alınan bu kararı kabul etmiyoruz. Bornova halkını bu hak gaspına, bu hukuksuzluğa karşı mücadeleye çağırıyoruz."