Biden, Erdoğan'ı arayarak tebrik etti

ABD Başkanı Biden, Erdoğan'ı telefonla arayarak yeniden seçildiği için tebrik etti. Biden ve Erdoğan'ın 'tüm konularda işbirliğini ilerletme' konusunda mutabık kaldığı belirtildi.

Haber Merkezi

ABD Başkanı Joe Biden, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak, yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesi dolayısıyla tebrik etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Amerika Birleşik Devletleri Başkanı (ABD) Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesi dolayısıyla tebrik etti.                                                                                                                      

ABD Başkanı Biden, görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim başarısını kutlayarak, sonuçların Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

İki lider, bölgesel ve küresel meydan okumalar karşısında Türkiye-ABD ilişkilerinin daha da ehemmiyet taşıdığını belirterek, yeni dönemde iki ülke arasındaki tüm konularda iş birliğini ilerletme hususunda mutabık kaldı."

Biden: Erdoğan F-16'yı ben İsveç'in NATO'ya katılımını gündeme getirdim

Öte yandan Reuters'ın haberine göre Biden, Erdoğan'ın telefon görüşmesinde ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışı olasılığını, kendisinin de Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya katılımına itirazından vazgeçmesi konusunu gündeme getirdiğini söyledi.

Haberde Biden'ın bu konuyu önümüzdeki hafta daha ayrıntılı konuşacaklarını belirttiği kaydedildi.