Sayfa yolu
Bakanlık CHP ile görüşmesini Barış Pehlivan hakkında olduğunu öğrenince iptal etmiş
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 09.08.2023 , 14:29 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
Adalet Bakanlığı, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve milletvekillerine "nezaket ziyareti" dolayısıyla randevu verildiğini öne sürerek, randevu talebinin iptal edilmesine "görüşme içeriğinin bir yargı süreci hakkında olması nedeniyle" açıklamasını yaptı.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve beraberindeki milletvekillerinin "nezaket ziyareti için" Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan randevu talep etmeleri üzerine 9 Ağustos 2023 tarihinde randevu oluşturulduğu belirtildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"CHP'nin TBMM Grubundan yapılan basın duyurusunda 'Gazeteci Barış Pehlivan'ın yaşadığı hukuksuzluğa ilişkin görüşecek ve basın açıklaması yapacak' şeklinde ifadeler kullanılması ve basında bu yönde haberler çıkması üzerine görüşme içeriğinin nezaket ziyaretinden öte devam eden bir yargı süreci hakkında olduğu anlaşılmıştır. Anayasamızın 138. maddesinde 'Hakimler görevlerinde bağımsızdırlar. Anayasa, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdani kanaatlerine göre hüküm verirler. Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremez, genelge gönderemez, tavsiye ve telkinde bulunamaz' hükmü karşısında, talep edilen görüşmenin yargı süreci ile ilgili olduğu anlaşıldığından ilgililerin yapmış olduğu randevu talebi iptal edilmiştir."
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır başkanlığındaki heyet, bugün saat 12.00’da, cezaevine girmeye hazırlanan gazeteci Barış Pehlivan’ın durumunu görüşmek üzere Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile bir araya gelecekti.
Randevunun, görüşmeye 30 dakika kala iptal edildiğini belirten Ali Mahir Başarır, Bakan Tunç’a tepki göstermiş "Barış Pehlivan’ın durumu görüşme için bu görüşmeyi yapacaktık. Bugünkü görüşmenin konusu bir adalet arayışıydı. Ben buradan sormak istiyorum Adalet Bakanı’na. Adaletten daha önemli ne işi olabilir? Kendisini aradım, durumu anlattım. O da telefonu kapatmadan ajandasına bakıp Çarşamba günü saat 12.00’da arkadaşlarımızla görüşebileceğini söyledi. Yarım saat kala görüşme iptal edildi" ifadelerini kullanmıştı.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.
