Sayfa yolu
Bakan Tunç'tan HÜDA PAR’a özerklik yanıtı: Söz konusu değildir
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 26.12.2023 , 11:52 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun 'özerklik' açıklamasına yanıt verdi.
Tunç, "Değiştirilemez maddelerin tartışılması söz konusu olamaz. Böyle bir şey söz konusu değildir" dedi.
Gezi tutuklusu, TİP milletvekili avukat Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi'nin ikinci kez hak ihlali kararı vermesiyle ilgili olarak, "İkinci bir ihlal kararı söz konusu oldu. Gerekçeli karar henüz açıklanmadı. Açıklandığında ilgili mahkemeler, ilgili süreçlerde kararlarını vereceklerdir. Beraber onu bekleyeceğiz" dedi.
AKP listelerinden İstanbul Milletvekili seçilen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, TBMM’deki bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada partisinin programında yer alan bir bölümü okumuştu.
Yapıcıoğlu, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada “Biz olumlu ve olumsuz tüm yönleriyle eyalet sistemi, özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri üzerinde serbestçe tartışılabilir diyoruz” demişti.
Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu hakkında açıklama: Tahmin ediyoruz gelip ifadesini verecek
Adalet Bakanı Tunç, Somali Cumhurbaşkanının oğlunun İstanbul'da karıştığı ölümlü kazaya ilişkinse adli tıp raporunun geldiğini, raporda sürücünün asli kusurlu olduğunu kaydetti.
Raporlar doğrultusunda dava açılacağını aktaran Tunç, şöyle devam etti:
"Burada vatandaşımızın hakkını, hukukunu yargımız elbette ki koruyacaktır. Buradaki bilirkişi raporları çerçevesi içerisinde gerekli karar verilecektir. Özellikle sosyal medyada, basında bazı açıklamalar görüyoruz. Vatandaşımızın hak ve hukukunun göz ardı edildiği, bir yabancı karşısında vatandaşımızın hakkının korunmadığı yönündeki eleştirilere kesinlikle katılmak mümkün değil. Bizim önceliğimiz vatandaşımızdır. Vatandaşımızın hak ve hukukunu koruma noktasında elbette ki hukuk içerisinde yargımız en doğru kararı verecektir. Zaten bilirkişi raporu çerçevesinde önümüzdeki birkaç gün içerisinde iddianame de hazırlanacaktır. Tahmin ediyoruz ki yakın bir zamanda ilgili şahıs da yurt dışından gelip ifadesini verecektir. Bu noktada özellikle Dışişleri Bakanlığımızın da görüşmeleri söz konusu oldu. Yakın zamanda bu süreç gerçekleşecek."
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.
