Bakan Göktaş: Depremzede çocuklardan bir tanesi bile kayıp değil

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kayıp çocuk iddialarına ilişkin, "Depremzede 1912 çocuktan bir tanesi bile kayıp değil" dedi.

Haber Merkezi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "6 Şubat depremlerinin ardından çocukların kaybolduğu" iddiasını ilişkin açıklamada bulundu.

Ankara’da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşan Göktaş, söz konusu iddiayı yalanladı.

Kayıp çocuklara ilişkin iddiaları "dezenformasyon çabası" olarak niteleyen Göktaş, "Çocuklarımızın bu kirli siyasete alet edilmesini en güçlü şekilde kınıyorum" dedi.

Göktaş'ın konuşması şöyle:

"Felaketin ilk anlarından itibaren devletimizi aciz göstermek isteyen kötü niyetli bazı çevreler yalan haber üreterek kamuoyunu yanıltmaya çalışmaktan hiç vazgeçmediler. Bugün aynı çevrelerin küresel bazı gündemleri de fırsat bilerek aynı kaos arayışına tekrar girdiklerini üzülerek görüyoruz.

Çocuklarımızın bu kirli siyasete alet edilmesini kınıyorum. 1912 çocuğumuzdan bir tanesinin bile kayıp olması durumunun söz konusu olmadığını ilan ediyorum. Bakın bu çocukların kimlik tespitleri devletin bütün birimleriyle ele alındı yapıldı. Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı bütün paydaşlarla beraber titizlikle yapıldı ve dolayısıyla bir tanesinin bile kayıp durumunun söz konusu olmadığının altını çiziyorum."