Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na: 'Siyasi cinayet işlenebilir' masallarını geç

Bahçeli grup toplantısında Kılıçdaroğlu'na 'Korku edebiyatını bırak. Siyasi cinayet işlenebilir masallarını geç' dedi.

Haber Merkezi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. 'CHP'nin gizli gündeminde anayasanın ilk dört maddesini kaldırmak esas' diyen Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na sorular yöneltti.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bugün batı dünyasına hakim olan sosyal ve ekonomik mimari, bunun yanında değerler sistemi büyük çapta tatminsizliklere yol açmaktadır. İnsan gün geçtikçe sadece yiyip içen, insani ve vicdani felaketlere sessiz kalan, niçin var olduğunu, neden yaşadığını düşünmeye fırsat bulamayacak şekilde sürüp giden bir felaket döngüsünün içindedir. Bu döngü bizim semtimize uğramayacaktır. 

MHP'ye atılan iftiraların, yoğunlaşan saldırıların ilerleyiş rotası titizlikle okunduğu takdirde bunların hiçbirisinin tesadüf olmadığı görülecektir. Yeni bir dünya düzeni, hatta milletsiz devlet, devletsiz millet projelerinin önündeki en büyük engel güçlü millet oluşumlarıdır.

'Zillet ittifakının kurduğu kumar masasında kartlar açık oynanmıyor'

Küresel aktörler açısından ülkelerdeki yükselen milliyetçiliğin kırılmasını, din, dil, etnik veya mezhep farklılıklarının kaşınması melun bir hedef olarak her zaman güncelliğini korumuştur. Bu nedenle öncelikle taşeronlar eliyle ulaşılması esas alınmıştır. CHP, HDP, İP, DEVA ve Gelecek Partisi taşeron siyasetin lekeli temsilcileridir.

Türkiye'nin önünü kesmek, ilerleyişini engellemek için tetikte bekleyen iç ve dış güçler cephesi, milli bekamızı, milli kimliğimizi, milli direncimizi sekteye uğratmanın hesabındadır. Zillet ittifakının kurduğu kumar masasında kartlar açık oynanmaktadır. Bu masada hile, desise, densizlik, dalavere, sahtelik vardır. Hepsini geçtim hıyanetin daniskası vardır.

'Birbirlerine kazık atıyorlar, tuzak kuruyorlar'

Zillet ittifakını oluşturan partiler gün aşırı birbirlerini ziyaret ediyorlar, yoklama yapıyorlar. Ne var ne yok ona bakıyorlar. Ancak arka kapıda birbirlerine kazık atıyorlar, tuzak kuruyorlar. Bir yapmadıkları kısırlı, pastalı altın günleriydi. Zannediyorum bu gidişle onu da gerçekleştirecekler. Toplanıp toplanıp dağılıyorlar. Ne dedikleri bellidir, ne de söyledikleri nettir. Muğlak ifadelerle gürültü ve gündem kirliliğine neden oldukları da alenen meydandadır. Bunlar ayrıca güçlendirilmiş parlamenter sistem toplantıları için 3. defa Meclis'te bir araya gelmişlerdir. HDP'yi masa altında tutarak sözde bir uzlaşmaya vardıklarını açıklamışlardır. Uzlaşma, doğru hedefler üstünde olur. 

'CHP'nin gizli gündeminde anayasanın ilk dört maddesini kaldırmak esas'

CHP'nin gizli gündeminde anayasanın ilk dört maddesini kaldırmak esastır. CHP Genel Başkanı'na soruyorum, soru 1: Anayasadan Atatürk'ü çıkarmayı düşünüyor musunuz? Anayasaya hakim olan Türk ismini tasfiye etmeyi planlıyor musunuz? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kavramı yerine Türkiye Cumhuriyeti insanı kavramının getirilmesini amaçlıyor musunuz? Bu bölücü ahmaklar nerede yaşıyorlar? Hadiselere nereden bakıyorlar bilemiyorum ama benim ağzımı kapatacak bir babayiğit henüz anasının karnından doğmadı.

Ana dilde eğitim, anayasal teminat altında yeni bir ortaklık devleti kurulması, İmralı canisine özgürlük talepleri, etnik kimliklerle bölücü siyasetin yoğunlaşması karşısında Cumhur İttifakı karşısında tek nefes, tek yürek olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın sağlığı üzerinden polemik yaparak, yalan ve tevziratları yayarak aşağıların aşağısına düşenlere and olsun itibar etmeyeceğiz.

'Siyasi cinayet işlenebilir masallarını geç'

Sayın Kılıçdaroğlu bu sorular gayet basittir ya evet diyeceksin ya hayır... Boş kağıt vermen halinde bütün sorulara evet dediğin anlaşılacaktır. Yüreğin yetiriyorsa konuş ve cevap ver. Korku edebiyatını bırak. Siyasi cinayet işlenebilir masallarını geç. Bir şey bilip söylemiyorsan adam değilsin. CHP'nin bir vekilinin 'Keşke Demirtaş cumhurbaşkanı seçilse' diyecek kadar gözünü ve gönlünü kararttığı herkesin bildiği bir beyanattır. HDP'nin sözde demokratik tutum belgesiyle CHP'nin ikinci yüz yıla çağrı beyannamesinin benzerliğini iddia eden de CHP'li bir vekildi. Bugünkü CHP yönetimi HDP'nin oyun uşağı haline gelmiştir, gazi Mustafa Kemal'in hatıra ve emanetleriyle yollarını ayırmıştır. PKK ile ittifak tüneline girmiştir."