Bahçeli: Rejim değişti diye yaygara koparanlar gafillerdir

Bahçeli, 'Zalim bir üst akıl hem büyükelçileri hem de zillet ittifakını dürte dürte harekete geçirmiştir' diye konuştu.

Haber Merkezi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Türkiye’nin iç hukuk düzeni 10 büyükelçi grubu tarafından hedef alınmıştır. Zalim bir üst akıl hem büyükelçileri hem de zillet ittifakını harekete geçirmiştir" diye konuştu.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Rejim ile hükümet sistemi arasındaki farkı çarpıtmak için kara propaganda yapanlar özellikle Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ni devamlı suretle hedef tahtasına koymuşlardır. Rejim değişti diyerek yaygara koparanlar iflah olmaz bir yalancılığa yakalanan gafillerdir. Gerçekte değişen yönetim sistemidir. Rejim başka hükümet ve yönetim sistemi başkadır. Türkiye'de rejimin adı cumhuriyettir, hükümet sisteminin adı da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'dir.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ise parlamenter sistemin duvara tosladığı, başkentimizin bombalandığı, 251 millet evladının şehadeti, 2194 millet evladının gazi olduğu bir dönemin hemen sonrası milli diriliş ve yükseliş ruhu olarak doğmuş ve serpilmiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne itiraz edip ne olduğu muamma olan güçlendirilmiş parlamenter sistem peşinde koşanlar 15 Temmuz’un rövanşını almak için hazırda bekleyen, FETÖ’nün ve PKK’nın dümen suyuna giren yozlaşmış siyasi partilerdir.

'Kılıçdaroğlu devlete ve millete kazan kaldırmıştır'

Kılıçdaroğlu bu ülkeye gerçek demokrasiyi getireceklerini vaat ediyor. Kılavuzlarını ve akıl hocalarını gözden geçirmesinde bize göre yarar vardır. Dost gördükleri post gördüklerine samanı dolduracaklardır. Kılıçdaroğlu, ya bilerek ya da cehaletinin oyununa gelerek hem devlete hem millete diğer ortakları ile birlikte kazan kaldırmıştır.
Türkiye'de demokrasi yok demek egemenliğin yegane sahibi Türk milletine en ağır hakaret, en soysuz suçlamadır. Böylesi bir şahsın CHP Genel Başkanı olması inanılmayacak bir talihsizliktir.

'Üst akıl hem büyükelçileri hem de zillet ittifakını harekete geçirdi'

Türkiye'nin iç hukuk düzeni ve egemen eşitliği 10'lu büyükelçi grubu tarafından hedef alınmıştır. Türkiye'ye hukuksuz bir çağrı yapılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Millet Müslümandır. Türkiye devleti ülkesi ve milletiyle bölünmez bütündür.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin resmi Twitter hesabından seviyesiz bir açıklama yapılmış. 10 büyükelçilik Türkiye’ye hukuksuz bir çağrıda bulunmuşlardır. Türkiye’nin iç hukuk düzeni 10 büyükelçi grubu tarafından hedef alınmıştır. Zalim bir üst akıl hem büyükelçileri hem de zillet ittifakını harekete geçirmiştir.

'AYM Türkiye’nin kuyusunu kazmak isteyenlerle yan yana'

Kavala Soros'un kuryesi, Gezi'nin kışkırtıcısıdır. Kavala şüpheli ve şaibeli bir kişidir. AYM öyle bir hale gelmiştir ki nerede bir hain çapulcu varsa onlarla yan yanadır. Hem canımızı alıyorlar hem de paramızı alıyorlar. AYM kapanmasın da terörle mücadeleye sünger mi çekilsin?

AYM öyle bir hale gelmiştir nerede bir hain, nerede Türkiye’nin kuyusunu kazmak için faal halde bulunan çapulcu varsa onlarla yan yanadır. Terörist Demirtaş’ın yanında duran, Sorosçu fitnenin yanında konuşlanan bu mahkemedir.

Kavala ilgili önerimiz şudur. Bu Soroşçu’nun mahkemesi karara bağlanır, hüküm verilirse önce cezasını Türkiye’de çekmesi sonra da vatandaşlıktan çıkarılarak 10 büyükelçiden birisinin ülkesine gönderilmesi milli bir zarurettir.

'ABD ya paramızı ya da uçakları versin'

ABD, terör örgütü PKK/YPG’ye silah verirken Türkiye’nin ödediği F-35 uçaklarının parasını iadeye şu ana kadar yanaşmamıştır. Bu ülke ‘haydut devlet’ durumuna düşmek istemiyorsa, ya paramızı ya da bedelini ödediğimiz uçakları vermekle yükümlüdür. Türkiye, geldiğimiz bu aşamada, 40 adet son model Blok-70 F-16 uçakla birlikte, 80 adet modernizasyon kiti satın alma talebini ABD’ye bildirmiştir. Bu uçakların ve kitlerin maliyeti, 7 milyar dolar civarındadır. Envanterimizde bulunan F-16’ların bir bölümünün Blok-30 denilen kısmı miadını doldurmak üzeredir."