Babacan: Mağlup değiliz, tarihin doğru tarafında yer aldık

Deva Partisi Genel Başkanı Babacan, 'Umutsuzluğa yer yok. Tarihin doğru tarafındayız. Biz buradayız' notu ile Cumhurbaşkanı Seçimi'ne ilişkin video yayımladı.

Haber Merkezi

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi hakkında açıklamada bulunan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Sayın Kılıçdaroğlu’na oy veren dostlarım mağlup değiliz. Vicdanımız rahat olsun, tarihin doğru tarafında yer aldık" dedi.

Babacan, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ardından sosyal medya üzerinden "Umutsuzluğa yer yok. Tarihin doğru tarafındayız. Biz buradayız" notu ile video yayımladı.

Babacan, paylaştığı videoda şu ifadeleri kullandı:

“Demokrasi bir müsabaka değildir. Birinin kazandığı, diğerinin kaybettiği birinin galip geldiği, diğerinin mağlup olduğu bir yarış değildir. Sayın Kılıçdaroğlu’na oy veren dostlarım mağlup değiliz. Biz her birimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit ve onurlu vatandaşlarıyız. Vicdanımız rahat olsun, tarihin doğru tarafında yer aldık. Hep beraber hakça mücadele ettik hakça. Mücadeleye devam edeceğiz. Çünkü haklıyız. Haklı olmanın verdiği güçle mücadeleye devam edeceğiz. Çünkü demokrasi değerli arkadaşlarım sadece seçimden seçime oy kullanmaktan ibaret bir sistem değildir. Demokrasi, muhalefet partileriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, özgür basınla her daim denetleme, denge ve kontrol çabasıdır.

Aynı zamanda hep söylediğim gibi demokrasi emek ister, demokrasi sabır ister, demokrasi özen ister. Çok çalışacağız, daha da çok çalışacağız. Erdoğan şunu diyemez: 'Ben vatandaşlarımızın yüzde 50 oyunu cebime koydum. Yüzde 48'inden bana ne.' Bakın seçim sonucu değerli arkadaşlar öyle olmuş, böyle olmuş, asıl biz Türkiye’yi kazanmak için çalışıyoruz. Türkiye'yi kazanmak için de yolumuza devam edeceğiz. Unutmayın doğacaktır sana vadettiği günler hakkın, kim bilir belki yarın, belki yarından da yakın.”