Skip to main content
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Araç için verilen garanti tutmadı: Hazine'den müteahhide 11,7 milyar lira ödendi

32 milyon 850 bin araçlık geçiş garantisi verilen Çanakkale Köprüsü'nden 6,2 milyon araç geçti. Hazine’den müteahhide 11,7 milyar liralık ödeme yapıldı.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 09.03.2024 , 10:37 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

18 Mart’ta açılışının ikinci yılını dolduracak olan "1915 Çanakkale Köprüsü"nde bugüne kadar verilen garantiler nedeniyle şirkete 11 milyar 705 milyon TL ödendi.

Sözcü'nün haberine göre, günlük 45 bin, yıllık 16 milyon 425 bin araç geçiş garantisi verilen köprüyü bugüne kadar kullanan araç sayısının 6,2 milyon olarak belirlendi. Geçmesi gereken araç sayısının ise 32 milyon 850 bin olması gerektiği açıklandı.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül Meclis'te yaptığı açıklamada, "Araç garantisinin neredeyse sadece 5’de 1’i sağlanabildi" dedi. Sarıgül, "2022 Mart ve 2023 Mart döneminde Hazinenin işletmeci firmaya ödediği tutarın 5 milyar 75 milyon lira. 12 aylık dönemde fatura 6 milyar 630 milyon lira ile birlikte toplam 11 milyar 705 milyona çıktı" diye konuştu.

Yüklenici firma köprüyü anlaşma gereği 12 yıl boyunca işletecek. 

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.