Altındağ'da gerilim büyüyor: Suriyelilerin iş yerleri ve evlerine saldırı

Ankara’nın Altındağ ilçesinde bağlı Önder mahallesinde Suriyelilere ait ev ve iş yerlerine saldırı düzenlendi.

Haber Merkezi

Ankara'nın Altındağ ilçesinde dün akşam saatlerinde bir parkta iki grup arasında çıkan bıçaklı kavganın ve kavga sonucunda bir gencin yaşamını yitirmesini ardından gerilim yeniden yükseldi.

İlçeye bağlı Önder mahallesinde tekbirlerle sokağa inen gruplar Suriyelilere ait ev ve iş yerlerini taşladı, dükkanları yağmaladı.

Olayların büyümesi üzerine mahalleye çevik kuvvet polislerin sevk edildiği aktarıldı.

Ancak soL'un edindiği bilgiye göre polisin müdahalesi son derece yetersiz oldu ve birçok noktada olaylar seyredildi.

Gece geç saatlere kadar süren saldırılarda Suriye plakalı araçlar da parçalandı.

Valilikten tuhaf açıklama

Ankara Altındağ'da Suriyelilerin ev ve iş yerlerine, araçlarına yönelik gece boyu devam eden ve polisin müdahalesinin yetersiz kaldığı olaylara ilişkin Valilik'ten açıklama geldi.

Açıklamada "Altındağ ilçemizde bu akşam meydana gelen bir takım gösteri ve olaylar vatandaşlarımızın soğukkanlılığı ve emniyet güçlerimizin yoğun çalışmaları sonucu an itibariyle sona ermiştir. Halkımızın provakatif haber ve paylaşımlara itibar etmemeleri önemle rica olunur" denildi.

Emniyet'ten adli işlem açıklaması

Ankara Emniyeti, Altındağ'daki olaylara ilişkin "provokatif" paylaşımlar hakkında adli işlemlerin başlatıldığını duyurdu.

Açıklamada, başka bir ülkede yaşanan linç görüntüsünün Ankara'da çekilmiş gibi paylaşıldığı ifade edilirken, Altındağ'da araç ya da bina yangını meydana gelmediği öne sürüldü.

Açıklamada gece boyu devam eden saldırılara ilişkin bir işlem yapılıp yapılmadığına ilişkin hiçbir bilgi yer almadı.

Mansur Yavaş: Yetkililerin misafirlerin ülkesine dönüşünü sağlamasını umuyorum

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Altındağ'da yaşanan olaylara ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. 

Yavaş, paylaşımda şunları söyledi:

"Altındağ'daki elim olayda kaybettiğimiz Emirhan evladımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ülkemizin birçok yerinde yaşanan bu sorun kontrol edilemez bir hal almadan yetkililerin acil eylem planı oluşturmasını ve misafirlerin ülkesine dönüşünü sağlamasını umuyorum.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, yasal yetkimiz bulunan alanlarda ve parklarda güvenlik önlemlerimizi artırarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz."