Akşener Yavaş'a 'ev kölesi' dedi, CHP yanıt verdi

İYİP Genel Başkanı Meral Akşener'in Mansur Yavaş'a "O artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur" sözlerine CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol yanıt verdi.

Haber Merkezi

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Ankara'daki 25 ilçede seçim sürecine ilişkin çalışmaları anlattı ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İYİP Genel Başkanı Meral Akşener’in, partisinin Ankara’daki iftar programında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yönelik "O artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur" sözlerine ilişkin Erkol, şöyle konuştu:

“Siyaset bir rekabet işi ama aynı zamanda da bir nezaket işi. Dolayısıyla ben açıklamayı talihsiz, nezaket sınırlarını zorlayan bir açıklama olarak görüyorum. Sayın Meral Akşener'in Cumhurbaşkanlığına layık gördüğü isimlerden biriydi Sayın Mansur Yavaş. Dolayısıyla beş-altı ay içerisinde aynı kişiyle ilgili bu kadar farklı değerlendirmeleri yapabilmek en azından şaşırtıcı. Ama başka bir şey daha vurgulamak istiyorum. Ben başka siyasi partilerle ilgili bir şey söyleyemem. Fakat Cumhuriyet Halk Partisinin içerisinde ilçe başkanına, il başkanına, il yöneticisine genel merkez yöneticisine, milletvekiline ve belediye başkanına hiçbir düzeyde bir tahakküm ilişkisi olmaz, bir kölelik ilişkisi olmaz. Cumhuriyet Halk Partisi'nde hiç köle olmadığı için köleleştirilmek isteyen bir yaklaşımı partinin kapısından bile sokmamaya her birimiz kararlı olduğumuz için Cumhuriyet Halk Partisinde köle yok. Sayın Mansur Yavaş'ın ya da başka bir belediye başkanımızın da herhangi bir gücün kölesi olması gibi bir şeyi tartışmak, düşünmek de mümkün değil. Sayın Mansur Yavaş son derece saygın bir kişilik. Kendi görüşleri var, kendi duruşu var. Sayın Mansur Yavaş’ın görüşleri ve duruşu Cumhuriyet Halk Partisi kimliği içerisinde bir bütünlük sağlamıştır.”