Beştaş'tan SYKP'ye 'İmamoğlu' tepkisi: 'Bileşenlik hukukuyla bağdaşmıyor'

DEM Parti'nin bileşenlerinden SYKP'nin yerel seçimlerde isim vermeden İmamoğlu'nun desteklenmesi çağrısına Beştaş "Bileşenlik hukukuyla bağdaşmıyor" tepkisi gösterdi.

Haber Merkezi

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) bileşenlerinden Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler için isim vermeden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'na destek açıklaması yaptı. 

SYKP İstanbul İl Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından "Faşizmin inşasına karşı 31 Mart'ta AKP-MHP blokuna kaybettirelim" başlığıyla yayımlanan açıklamada yerel seçimler için "Başta DEM Parti olmak üzere demokratik ve sosyalist muhalefet açısından faşizmin kurumsallaşmasını engelleme, çelme takma süreci olarak değerlendirilmelidir" ifadelerine yer verildi.

'Bileşen hukukuyla bağdaşmıyor'

DEM Parti İBB Eş Başkan adayı Meral Danış Beştaş ise SYKP'nin açıklamasına tepki gösterdi. KARAR TV'de konuşan Beştaş, SYKP'nin açıklamasının bileşen hukukuyla bağdaşmadığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Bileşen partimizin kamuoyuna bu şekilde açıklama yapması, bileşen hukukuyla da bağdaşır değil. Neticede bizim burada aday olmamız kendi kişisel başvurumuz ve gelip burada aday olmamız değil. Bu kişisel bir inisiyatif değil, biz DEM Parti'nin adaylarıyız. Kurullardan süzülen mekanizmalar işletilerek biz buraya aday olduk."