Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Akşener: Ülkede kira vurgunu var

Durdurulamayan kira artış oranlarına dikkat çeken İYİP Genel Başkanı Akşener, 'Bu ülkede kira vurgunu var' dedi. Çözüm yollarına dikkat çeken Akşener, iktidar politikalarını eleştirdi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 27.05.2023 , 14:30 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

İYİP Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Sancaktepe'de tekstil işçileriyle bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada ülkedeki ekonomik krize dikkat çeken Akşener, iktidarın muhalefeti hedef alan söylemlerinin temel nedeninin esas sorunları görmezden gelme stratejisi olduğunu söyledi.

Yüksek kira fiyatlarına dikkat çeken Akşener, "Ülkede kira vurgunu var" dedi.

Devletin sosyal konut yapma görevi olduğunu kaydeden Akşener, söz konusu problemlerin çözümü için teşvik politikalarına, yeterli ücret artışlarına ihtiyaç olduğunu söyledi.

‘Çalmayacaksın, çaldırmayacaksın’

Türkiye'nin ekonomik çözüm için imkanlarının yeterli olduğunu kaydeden Akşener, "Çözüm basit; çalmayacaksın, çaldırmayacaksın. Aşırı derecede israf var bırakacaksın" dedi.

Akşener, ikinci tur seçim sürecinin gündem maddelerinden biri olan göçmenler için de "Suriyeli sığınmacılara herkes kızıyor. Yahu arkadaş, bunları getirenlere niye kimse bir şey söylemiyor?" ifadesini kullandı.

Akşener, sözlerini Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu için oy isteyerek sonlandırdı.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.