AKP'nin adayı Hamza Dağ, Bakan Bayraktar'ın 'termik santral' vaadini yalanladı

AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Hamza Dağ, Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar'ın yerel seçim kampanyası kapsamında Kınık'a termik santral vaadinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Haber Merkezi

AKP’nin adaylarına oy istemek için geçen hafta İzmir'i ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Kınık ilçesinde kurulacak termik santralle bin kişiye istihdam sağlanacağını iddia etmişti. Bayraktar şöyle konuşmuştu:

"Kınık'ta, Bergama'da yani bu Bakırçay bölgesinde bizim çok güçlü madenlerimiz var. Çok önemli kömür madenimiz var. Yaklaşık 2 bin 800 kişiye istihdam sağlıyoruz. Bu istihdamı arttırmak istiyoruz. Başta Kınık'taki kardeşlerimiz olmak üzere, civardan genç kardeşlerimize yeni istihdam kapısı, daha da büyüyen bir istihdam kapısı açacağız. İnşallah orada bir termik santral yapma hedefimiz var."

Bunun üzerine Elektrik Mühendisleri Odası da, Bayraktar'ın seçim vaadi olarak sunduğu termik santrale ihtiyaç olmadığını belirterek kamu kaynaklarının bu tür projelere aktarımının durması çağrısı yapmıştı:

"Türkiye'nin enerji açığı olmadığı, hatta bugün için arz fazlası olduğu bizzat Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri tarafından da ifade edilen, bilinen bir gerçektir."

AKP'nin İzmir adayından yazılı açıklama

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı AKP'li Hamza Dağ, Bakan Bayraktar'ın "termik santral" vaadinin kentte tepki çekmesi üzerine yazılı açıklama yaptı.

"Gündemimizde İzmir’de termik santral yapmak konusu yoktur" diyen Dağ, "İzmirli hemşehrilerimizin istemediği, bu şehrin doğasına, havasına, suyuna, yeşiline en ufak zarar veren bir projenin içinde olmadık, olmayacağız. Biz İzmir’imizi ‘eşsiz şehir’ olarak nitelendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Dağ, şöyle devam etti:

"Bizim en büyük hayalimiz şehrimizin yeşilini arttırmaktır; suyunun, çevresinin daha temiz olmasıdır. Göreve gelir gelmez hızlıca ağaçlandırma çalışmalarına başlayacağız. Şehrimizin her bir ilçesine ‘İzmir Bahçeleri’ kuracağız. Çocuklarımızın doğa ve yeşille iç içe büyütebileceğimiz bir şehri birlikte gerçekleştireceğiz."

AKP'nin seçim taktiği: Tepki çeken projeye 'Gündemimizde yok' dedirt

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Adayı AKP’li Murat Kurum'un da adaylığı açıklanır açıklanmaz Kanal İstanbul’a ilişkin ne söyleyeceği merak konusu olmuş, Kurum seçim öncesi "Gündemimizde değil" açıklaması yapmıştı.

Kurum'un açıklaması resmi olarak da yalanlanmış, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı projenin askıya alınmadığını ve çalışmaların son sürat devam ettiğini duyurmuştu.