AKP'li belediye başkanından personele mobbing iddiası: 'Erdoğan'a oy verip telefonla çekin'

AKP'li Zonguldak Kilimli Belediye Başkanı Altun'un belediye personellerine, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy vermeleri ve oy pusulasının fotoğrafını çekmeleri konusunda baskı yaptığı iddia edildi.

Haber Merkezi

AKP'li Zonguldak Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun'un belediyede çalışan personellere, 28 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermeleri ve oy pusulasının fotoğrafını çekmeleri konusunda baskı yaptığı iddia edildi.

Gazete Duvar'ın haberine göre; iddialar üzerine, belediye hoparlöründen yasal seçim konuşmasını yapan CHP Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal, "Efendi kul ilişkisini zorlayan bu iddialar karşısında seçim günü sandıkların bulunduğu kabinlere cep telefonu ile girilmesini engelleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

'Bu efendi-kul ilişkisini zorlayan bir talep'

Sarıal konuşmasında, şunları kaydetti:

"Kilimli Belediyesi'nde çalışan personele pazar günü yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermeleri konusunda baskı yapıldığını öğrendik. Sandık görevlileri ve müşahit arkadaşlarla yaptığımız toplantıda bu konuda kendilerine eğitim verdik. Yasal olarak oy sandığının bulunduğu kabine cep telefonu ile girilemez. İlçe Seçim Kurulu'nun bu konuda kesin talimatı var. Sandık görevlilerimizin ve müşahit arkadaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstermesini istedik. Bu efendi-kul ilişkisini zorlayan bir talep. Bu baskıya asla müsaade etmeyeceğiz. Halkın özgür iradesine müdahaleye geçit vermeyeceğiz."