Akkuyu Nükleer'de çıkan gerginliğin ardından birçok kişi gözaltına alındı, iki kişi yaralandı

Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat sahasında çıkan kavganın ardından Akkuyu Nükleer AŞ yayınladığı açıklamada 'gerginlik kontrol altına alındı' dedi.

Haber Merkezi

Akkuyu Nükleer AŞ, Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) inşaat sahasında çıkan kavga ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Firmanın açıklamasında "Yaşanan gerginlik kontrol altına alınmıştır. Olaya sebep olan kişiler gözaltına alınmış olup iki kişinin hafif şekilde yaralanmasına neden olan olayla ilgili soruşturma sürmektedir" denildi.

Gerginliğe güvenlik görevlileri ve jandarma ekipleri tarafından olaya anında müdahale edildiği bilgisine yer verilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Yaşanan gerginlik kontrol altına alınmıştır. Olaya sebep olan kişiler gözaltına alınmış olup iki kişinin hafif şekilde yaralanmasına neden olan olayla ilgili soruşturma sürmektedir. Akkuyu Nükleer AŞ'nin güvenlik birimi, olayın soruşturmasını gerçekleştiren makamlara gerekli tüm desteği sağlamaktadır. Yaşanan durum Akkuyu NGS şantiyesindeki çalışma programını etkilememiştir, tüm çalışmalar her zamanki gibi devam etmektedir."