Sayfa yolu
Ahmed Şara, Mazlum Abdi’yi Şam’da kabul etti: SDG’nin devlet kurumlarına entegrasyonu ele alındı
Fotoğraf: ANKA Haber Ajansı
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 05.08.2026 , 07:20
Suriye'de Heyet Tahrir'uş Şam (HTŞ) yönetiminin lideri Ahmed Şara, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Genel Komutanı Mazlum Abdi ile Şam’da bir araya geldi.
Şara, Mazlum Abdi’yi Halk Sarayı’nda kabul etti.
Suriye resmi haber ajansı SANA’nın aktardığına göre görüşmeye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Esad Hasan Şeybani ile Deyrizor Valisi Ziyad el-Ayiş de katıldı.
Görüşmede, Suriye yönetimi ile SDG arasında 29 Ocak’ta imzalanan anlaşmanın uygulanmasının tamamlanması ve entegrasyon sürecinin devlet kurumları bünyesinde sürdürülmesi ele alındı.
Şara önceki gün de Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile görüşmüş, Barzani görüşme sonrası yaptığı açıklamada "Suriye'nin bölgesel barış ve güvenliğin ilerletilmesinde yapıcı bir rol oynamasının önemini ele aldık" demişti.
Barzani, Şara ve Mazlum Abdi arasında üçlü görüşmenin yapılacağı belirtiliyor.
soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.