Agrobay işçileri İzmir'den Ankara'ya yürüyüş başlatıyor

Agrobay Seracılık’ta çalışırken sendikaya üye olduktan sonra işten çıkarılan işçiler, İzmir’den Ankara’ya yürüyüşlerine yarın başlıyor.

Haber Merkezi

İzmir’in Bergama ilçesindeki Agrobay Seracılık’ta çalışırken Tarım-Sen’e üye olmalarının ardından işten çıkarılan işçilerin direnişi aylardır sürüyor. İşçiler yerel seçimler öncesinde, yarın İzmir Bergama’dan Ankara’ya yürüyecek.

ANKA'dan Mehmet Oflaz'ın haberine göre Tarım-Sen Genel Başkanı Umut Kocagöz, “Agrobay işçileri yarın Bergama’dan Ankara’ya yürüyor. Direnişin yedinci ayı geride kaldı. Bugüne kadar pek çok siyasi parti temsilcisiyle, milletvekilleriyle görüştük, hiçbir sonuç elde edemedik. Ama biz şunu biliyoruz seçim üzeri bu meselenin çözülme imkanı var. Neden var? Biz bugüne kadar pek çok siyasiyle görüştük, geldiğimiz gördüğümüz tablo bu işin çözülebilir olduğu yönünde. Bugün çözülebilen şeyi biz bugün çözülmesini istiyoruz” dedi.

Kocagöz açıklamasının devamında şöyle konuştu:

“Biz seçimlerin sonuna ertelenmiş, seçim sonrası ne olacağı belli olmayan bir Bergama’da bu sorunun çözülebileceğini inanmıyoruz. Biz bu sorunun bugün çözülebilir olduğuna inanıyoruz. Ve bize söylenen de bu sorunun bugün çözülebilir olduğu. Dolayısıyla biz bu çözümü almak için geliyoruz. Bergama’dan yürüyüşe başlayacağız. Buradan bütün emek dostlarını, emekçileri, işçileri, köylüleri bizimle birlikte olmaya davet ediyoruz. Biz kararlıyız bu yürüyüş kaç gün sürse de bu yola çıkacağız. Bu yolda yürüyeceğiz ve çözümü alacağız. Emekçiler kazanacak.”