Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

ABD Kongresi Zuckerberg'i suçlama oylamasından vazgeçti

ABD Temsilciler Meclisi 'Facebook'un tam işbirliğini benimsemesi nedeniyle' Zuckerberg'i suçlamak için yapılması beklenen oylamadan vazgeçti.

Dış Haberler

Yayın Tarihi: 28.07.2023 , 12:26 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

ABD'de Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi Başkanı Jim Jordan, sosyal medya hesabından Meta'nın Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg'i "Kongre'yi tahkir" ile suçlamak için yapılması planlanan oylamadan vazgeçildiğini bildirdi.

Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi Jordan, Twitter hesabından "Kongre'yi tahkir" ile suçlanan Zuckerberg'e ilişkin açıklamada bulundu.

Jordan, "teknoloji şirketlerinin muhafazakarlara yönelik sözde sansürüne ilişkin soruşturma"da ilgili belgeleri kendilerine vermediği için Zuckerberg'in "Kongre'yi tahkir" ile suçlamak için oylama yapmaktan vazgeçildiğini duyurdu.

Komite toplantısından önce yaptığı paylaşımda Jordan, "Facebook'un tam işbirliğini benimsemesi nedeniyle Komite tahkir suçlamasını askıya alma kararı verdi. Şimdilik" dedi.

Jordan, "Açık konuşmak gerekirse, tahkir suçlaması hâlâ gündemde ve Facebook tam işbirliğinde bulunmazsa kullanılacak" vurgusunu yaptı.

'Kongre'yi tahkir' suçlaması

Şirketlerinin muhafazakarlara yönelik sansür iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında talep edilen belgelerin "kasıtlı olarak" komiteye iletilmediği gerekçesiyle Zuckerberg'i "Kongre'yi tahkir" ile suçlamak için komitede dün bir oylama yapılması planlanmıştı.

Temsilciler Meclisi Zuckerberg'i "itaatsizlikten" suçlu bulsaydı, hakkında bu suçla dava açılması için dosya Adalet Bakanlığı'na gidecekti.

Bu arada, Meta'nın İletişim Direktörü Andy Stone, konuyla alakalı Meta'nın Temsilciler Meclisi'ne Şubat ayından bu yana 50 bin sayfadan fazla belge gönderdiğini açıklamıştı.

Cumhuriyetçilerin Ocak'ta Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu kazanarak göreve başlamasının ardından, Jordan, aralarında Meta'nın da bulunduğu 5 büyük teknoloji şirketinin yöneticisine ifade ve belge talebi göndermişti.

Jordan, seçim kampanyasında "Big Tech" olarak nitelendirdiği sosyal medya şirketlerinin eylemlerini soruşturma sözü vermişti. (AA)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.