Abalıoğlu Lezita'da grev alanının girişine engel: Suç duyurusunda bulunacaklar

Abalıoğlu Lezita'da dev hoparlörlerle işçilerin sesini bastırma girişimlerinin ardından şimdi de grev pankartının bulunduğu alana sendika yetkilileri ve grev gözcülerinin alınması engelleniyor.

Haber Merkezi

Abalıoğlu Lezita'da grevin 2. gününe girildi. Alana gelen sendika yetkilileri ve grev gözcüleri sendikanın grev pankartının bulunduğu alana alınmıyor. Alanın dışından pankartlarını kontrol eden sendikacılar pankartın yerinde olduğunu ancak yakınına yaklaştırılmadıklarını belirtiyor.

Sürecin başından itibaren jandarmanın işçilere ve sendikaya karşı agresif bir tutum sergilediğini belirten sendika yetkilileri jandarmanın anayasal bir suç işlediğini belirterek haklarında savcılığa suç duyurusunda bulunulacağını aktardı.

Engellenen alandaki grev pankartı önünde dün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle toplanan grevci kadın işçiler Lezita patronuna seslenmiş ve grevin başından beri çalınan garip müzikleri kapatması için protesto etmişti. Kadın işçileri müdahaleyle tehdit eden jandarmaya rağmen kadın işçiler kararlılığını korumuş ve müziği kapattırmıştı.

Suç duyurusunda bulunulacak

Dün kadın işçilerin grev pankartları önünde bir araya gelerek patronu protesto ettiği nokta, bugün sendikacılara yasaklandı. Milletvekillerine çağrıda bulunan sendika yetkilileri suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Açıklamanın tamamı şu şekilde: 

"Jandarmanın tarafsızlığına halel gelmiştir, jandarma tarafını belli etmiştir. Sürecin başından beri gösterdikleri tavır, bugün itibari ile iddia olmanın ötesine geçmiştir. Olay anında 2 tutanak tuttuk. Savcılığa derhal suç duyursunda bulunululacak, İçişleri Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı'nın konuyla ilgili bilgilendirilerek açıklama talep edeceğiz.

İşçi ve emek dostu tüm milletvekillerini soru önergesi vermeye davet ediyoruz. Bölgede emekçiden yana olan tüm siyasileri alanımıza davet ediyoruz. Bizim açımızdan bugün herkesin tarafını belli edeceği gün olacaktır. Bugün grevci işçilerin yanında kim var kim yok göreceğimiz gün olacaktır. Grevci işçilerin bugün tatil günü, alanda sadece grev gözcüleri ve sendikacılar var. Bu hamlenin işçinin olmadığı bir günde yapılması patron ve yandaşlarının grevden ve grevci işçilerden ne kadar korktuğunu göstermektedir. O alanı bize kapatmazlar. Bunu herkes görecek."