Sayfa yolu
8 Mart’ta bıçaklı saldırıya uğrayan İlayda hayatını kaybetti, annesi yaralandı
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 09.03.2024 , 18:32 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
İzmir'in Konak ilçesinde, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde yolda yürürken Yunus A.'nın bıçaklı saldırısına uğrayan 20 yaşındaki İlayda Alkan hayatını kaybetti, annesi Oya Tarhan yaralandı.
Kadın cinayeti, dün saat 23.30 sıralarında, Konak Üst Geçidi yakınlarında meydana geldi. Aynı yemek şirketinde çalışan Oya Tarhan ile kızı İlayda Alkan yolda yürürken, yanlarına gelen ve bir hastanede veri giriş memuru olarak çalışan Yunus Y.'nin bıçaklı saldırısına uğradı. Yaşanan arbedede anne ve kızı vücutlarının çeşitli yerlerinden, Yunus Y. de bacağından yaralandı.
Çevredekiler ihbarı üzerine gelen sağlık ekipleri, anne kızı Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Tedaviye alınan yaralılardan İlayda Alkan, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Annesi Oya Alkan’ın ise hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.
'Şüpheliyi tanımıyoruz'
DHA'nın haberine göre, Yunus A. mahalle bekçileri tarafından yakalandı. Hastanedeki tedavisinin ardından gözaltına alınan Yunus A., Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü. Yunus A. ilk ifadesinde alkollü olduğunu ve tartışmanın nedenini hatırlamadığını söyledi.
Öldürülen İlayda'ın babası Rıza Alkan, "Polisten öğrendiğime göre yolda yürürlerken, şüpheli oturduğu banktan direkt ayağa kalkıp bıçaklamaya başlamış. Kızım 13, eşim 8 bıçak darbesi almış. Mantığım bu işi almıyor. Şüpheliyi tanımıyoruz. 8 Mart Kadınlar Günü'nde böyle bir olay yaşandı. Eşim ve kızıma bunu yapanın en ağır cezaya çarpılmasını istiyorum. Kızım aşçı olup, gemilerde çalışmak istiyordu" dedi.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.
