Sayfa yolu
15 anketin ortalaması: Kılıçdaroğlu 2,6 puan önde
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 04.05.2023 , 08:07 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
14 Mayıs cumhurbaşkanı seçimine 10 gün kaldı, kamuoyu araştırma firmaları son anketlerinden aldıkları sonuçları açıklamaya devam ediyor.
Euronews Türkçe 15 kamuoyu araştırma şirketinin yaptığı Nisan ayı anketlerinin ortalamasını aldı. O firmalar şöyle: Metropoll, Gezici, ORC, ALF, Optimar, SONAR, MAK, Aksoy, AR-G, Yöneylem, PİAR, Area, ArtıBir, HBS ve TEAM.
15 firmadan 12’sinin anketinde Kemal Kılıçdaroğlu yarışı önde götürüyor, 3 ankette ise (Optimar, SONAR ve HBS) Erdoğan ilk sırada. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra 15 anketin ortalamasına göre Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 47,6 oy alıyor.
Cumhur İttifakı adayı Erdoğan'ın oyu ise yüzde 45. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce yüzde 5,1. ATA İttifakı adayı Sinan Oğan da yüzde 2,4.
Anketlerin tamamı seçimin ikinci tura kalacağını gösteriyor.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.
