Şirvan maden katliamı iddianamesi tamamlandı: 11 sanığın 15'er yıl hapsi istendi!

Siirt'in Şirvan ilçesinde 17 Kasım 2016'da Ciner Grup'a ait maden ocağında 16 işçinin ölümüyle sonuçlanan iş cinayetiyle ilgili iddianamede, 11 kişi hakkında 15'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Şirvan'da Ciner Holding’e ait maden ocağında meydana gelen göçük sonucu 16 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin hazırlanan iddianamede, 11 kişi hakkında 15’er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

dihaber'de yer alan habere göre, Siirt Şirvan’a bağlı Maden köyündeki Ciner Holding'e ait Türkiye'nin en büyük bakır madeninde 17 Kasım 2016 tarihinde meydana gelen göçükte 16 işçinin toprak altında kalarak yaşamını yitirmesine ilişkin Siirt Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık tarafından hazırlanan ve Siirt 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, 11 kişi hakkında "Taksirle birden çok kişinin ölümüne neden olma" suçundan 2 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası istendi.

HAPSİ İSTENEN SANIKLAR

Park Elektrik Üretim Madencilik San. ve Tic. A.Ş. firmasının İşletme Müdürü Mehmet Oğuz, Açık Ocak İşletmesi Başmühendisi Selman Kazak, Park Elektrik Maden İşletmesi İş Güvenliği uzmanı Servet Keklik, Şirvan Park Elektrik Maden İşletmesi daimi nezaretçileri Mehmet Kezer, Serkan Gürühan, Bayram Kayar, Antlar Yapı Madencilik Sanayi Tic. Ltd. şirketi Şantiye Şefi Kadir Yıldırım, Antlar Yapı Madencilik Sanayi Tic. Ltd. şirketi İş Sağlığı ve Güvenliği uzman Gülistan Gök, Antlar Yapı Madencilik Sanayi Tic. Ltd. Şirketinin resmi sahibi şüpheli Vedat Ant, Antlar Yapı Madencilik Sanayi Tic. Ltd. Şirketinin fiili sahibi ve fiili sorumlusu Nureddin Ant ile Adnan Ant.

İddianamede, aşırı yağışın ardından maden bölgesinde çalışmaların durdurulması ve güvenlik önlemi alınması gerektiği ancak alınmadığı belirtilirken, bilirkişi raporunda da hapsi istenen 11 kişinin gerektirdiği yükümlülükleri yerine getirme noktasında dikkat ve özen eksikliği göstermek suretiyle kusurlu bulundukları kaydedildi.