DİSK Genel Kurulu başladı: Süleyman Soylu protestolar sonrası salonu terk etti

DİSK Genel Kurulu'na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "katil" protestoları sonrası salonu terk etti.

DİSK'in 15. Genel Kurulu İstanbul'da başladı. Genel Kurula katılan Süleyman Soylu, sendika üyelerinin "katil Erdoğan", "katil dışarı" protestoları sonrası salonu terk etti.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun konuşması şöyle:

Devletin en tepesinden anayasa çiğnenmektedir. Kuvvetler ayrılığı ihlal edilmektedir. Sarayın gölgesinde bir anayasa çalışması hamamda su dövmektir. Başta işçi sınıfı olmak üzere bizim ihtiyacımız demokratik, laik, özgürlükçü, demokratik bir anayasadır. 

İşçi sınıfının barışa ve kardeşliğe ihtiyacı vardır. Savaşlar ve çatışmaların bedelini emekçiler ödemektedir. Savaşlarda işçilerin, emekçilerin, yoksulların çocukları ölüyor. Savaş ve çatışam ortamında kaynaklar aş için iş için değil, silah için harcanır. Savaşlarda işçi sınıfının birliği ve bütünlüğü parçalanır. Savaşların kaybedeni olduğu gibi bir de kazananı vardır. Emperyalist güçler silah üretiminde rekor üzerine rekor kırmışlardır. 

Gençler ölmesin, kadınlar ölmesin. Analar ağlamasın. Biz bunu dediğimizde bize şaşı bakanlar... Kürt sorununun çözülmesi için tarafların bir araya gelerek her fırsatta anlatmıştım. Kürt sorunu isyanla çözülmez, inkarla da çözülmez. Bunun demokratik yöntemi masa başında tarafların bir araya gelmesidir.

Kıdem tazminatları bizim 100 yıllık vermiş olduğumuz mücadelenin sonunda kazanılmış bir haktır. Bu hakkı AKP'ye kaptıracak DİSK'te göz yoktur. Sizi uyarıyorum; kıdem tazminatları TBMM'ye gelirse, biz TBMM'yi işgal edebiliriz.